Danas se igraju tri utakmice 9. kola m.tel Premijer lige BiH, a u centru pažnje svakako je veliki derbi u Mostaru u kojem se sastaju Zrinjski i Sarajevo.

Mostarci su nakon europske avanture konačno zaigrali u prvenstvu (pet utakmica manje nego prije) i to odmah potvrđeno za bh. momčadi vrlo nezgodne za “prebacivanje” na domaća natjecanja nakon nastupa u Europi.

Zrinjski je izgubio u derbiju protiv Boreca i pod određenim pritiskom dočekuje Sarajevo, koje je u posljednje dvije utakmice najavilo izlazak iz krize, a eventualni pozitivan rezultat pod Bijelim Brijegom potvrdio bi da su digli formu.

“Bilo je dosta promjena u Sarajevu, došao je novi trener. Dinamični su, dosta kombiniraju i dolaze do suparničkog gola, stvaraju dosta prilika i morat ćemo biti na visokoj razini, pogotovo što je je derbi.Utakmica između Zrinjskog i Sarajeva je po mom mišljenju jedan od najvećih derbija u ovoj ligi, kako po trofejima, tako i po imenima klubova“, najavio je utakmicu trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

S druge strane, Feđa Dudić je istaknuo kako je Europa ostavila svoj danak na Mostarcima.

“S obzirom na kvalitetu Zrinjskog, to je sigurno jedna od najtežih utakmica. Ipak, uvijek sam bio sretan kada igram derbi utakmice gdje kvaliteta dolazi do izražaja, da se izmjeriš u kojoj si fazi. Mislim da utakmica dolazi u jako dobrom trenutku za nas, spojili smo tri dobre utakmice, zadnju smo dobili nakon čega sigurno raste samopouzdanje.Zrinjski je umoran od Europe, možda više psihički nego fizički, jer primljeni gol u tom trenutku utakmica jako boli, a to je ostavilo posljedice već u utakmici protiv Borca, gdje bez obzira što je teren bio loš za igru, sigurno nisu bili na razini.Očekujemo i neki psihološki moment koji nije u najboljem redu za njih, da pokušamo to iskoristiti i predstaviti se na najbolji mogući način”, rekao je Dudić.

Pravdu u derbiju Zrinjskog i Sarajeva dijelit će Luka Bilbija iz Prijedora.

U preostala dva susreta sastaju se hercegovački rivali Leotar i Posušje, a zanimljivo bi trebalo biti i na Pecari gdje će Široki Brijeg dočekati Borac iz Banja Luke.

Rezultati i raspored utakmica 9. kola Premijer lige:

Subota, 3. rujna:

Sloboda – Sloga 4:2

Nedjelja, 4. rujna:

Leotar – Posušje (17 sati)

Zrinjski – Sarajevo (19, Moja TV)

Široki Brijeg – Borac (19, Arena Sport)

Ponedjeljak, 5. rujna:

Velež – Tuzla City (17, Arena Sport)

Željezničar – Igman (19, Moja TV)

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!