Ovi bezglutenski keksići su zaista magični!
Ovi bademovi keksići bez glutena, mliječnih proizvoda i bez jaja sjajan su slatki zalogaj za one koji paze na liniju i do kraja proljeća žele postići summer body.
Napravljeni od svega nekoliko sastojaka, puni su okusa i mirisa… Ma nećeš vjerovati koliko su dobri! Osim toga, veoma ih je jednostavno za napraviti. Sve što trebaš su lim za pečenje, jedna posuda te žlica i dvadesetak minuta vremena!
Sastojci:
200 g bademovog brašna
1/2 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
6 žlica meda
4 žličice kokosovog ulja
2 žličice ekstrakta vanilije
nasjeckana tamna čokolada
Priprema: Pomiješaj sve sastojke u srednje velikoj zdjeli. Uz pomoć žlice napravi oblik i veličinu keksića po želji na prethodno pripremljenom limu za pečenje obloženom papirom za pečenje. Iskoristi cijelu masu, poravnaj kolačiće i peci ih 8 do 10 minuta na 175 stupnjeva. Ostavi ih pet minuta da se ohlade na limu za pečenje, a zatim ih prebaci na rešetku da se potpuno ohlade. Ako želiš prije nego ih staviš peći, na trećem koraku, u posložene kolačiće možeš dodati i komadiće čokolade te ih tako upotpuniti!
Izvor:24sata.hr