– Kad zbrojimo i oduzmemo zaslužena pobjeda Milana, rekao je Tomislav Ivković nakon što je Dinamo izgubio na stadionu San Siro 1:3 u susretu drugoga kola skupine E Lige prvaka.

– To je nova situacija, to je Liga prvaka i svaka greška se kažnjava. Treba se naviknuti na to. To je očekivano, igrali su s Milanom u Milanu. Dinamo je pokazao da može i da ima kvalitete. Treba vremena. Ovo je drugi svijet.

Milan nije impresionirao Antona Samovojsku

– Nisu me impresionirali Talijani, to je bila dobra prilika. Milan će sigurno biti bolji za mjesec i pol. Bila je prilika da se uzme nešto više. Tu čim pogriješiš, kazna slijedi. Ako ne iskoristiš što imaš, odmah si gotov. Dinamo je opet imao periode igre u kojima su izgledali odlično. Nakon 2:0 su posebno bili dobri, počeli su igrati krasno i stigao je taj gol. Pred Dinamom je sad trenutak istine, dvije utakmice sa Salzburgom. 

Marijo Strahonja sucu je dao osrednju ocjena. Prvo poluvrijeme je bilo u redu, međutim u drugom poluvremenu Jesus Gil Manzano imao je nekoliko previda. 

U posljednjim trenucima prvog dijela sudac je duel Josipa Šutala Rafaela Leaa okarakterizirao kao prekršaj igrača Dinama, a Giroud je bio miran i precizan s bijele točke za 1:0 Milana.

– Ovo je ipak kazneni udarac, napadač kontrolira čitavo vrijeme dolazak lopte, fintira obrambenog igrača koji sapliće i udara u nogu napadača. Ovo je dovoljno za kazneni udarac. Međutim, s obzirom na cijeli kriterij možda ovo tako daleko nije trebalo ići, no nitko mu ne može zamjeriti, rekao je Strahonja.

Prokomentirao je i 74. minutu kada je Mislav Oršić pao na rubu šesnaesterca, Manzano je smatrao da je Oršić simulirao te je napadač Dinama dobio žuti karton: – Preoštra odluka suca, žutog kartona nema. Ovo je prije prekršaj, nema nikakvog govora o žutom kartonu.

Nakon sjajne akcije s Petkovićem, Oršić je smanjio u 56. minuti zaostatak na 1:2.

– Cijela akcija kod gola, od posjeda lopte, pasa, sve fantastično odigrano. I onda Petković za Oršića, što su odigrali više puta. Savršenstvo. Oršić u poznatom stilu. Rezultat 3:1 je previsok za ono što je Dinamo pokazao, no po greškama su to zaslužili. Od pet grešaka, tri su bile kažnjive, istaknuo je Ivković. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!