Nogometaši Igmana u zaostalom meču 3. kola m:tel Premijer lige BiH pobijedili su Tuzla City rezultatom 3:2 na domaćem terenu u Doboju kod Kaknja, dok je u istom terminu susret između Slobode i Veleža završen bez pobjednika, odnosno rezultatom 1:1.

Igman je protiv Tuzla Cityja odlično otvorio meč i već u 21. minuti preko Durakovića došao u vodstvo od 1:0, no slavlje domaćih je trajalo samo pet minuta jer je Pantelić pogodio za 1:1. U finišu prvog poluvremena, točnije u 39. minuti, Mehidić je dobio direktan crveni karton i tako ostavio svoj tim s igračem manje na terenu.

Do novog vodstva Igman je došao u 74. minuti kada je Ramić pogodio za 2:1, ali ubrzo nakon toga Alagić je dobio crveni karton i tako izjednačio broj nogometaša na terenu. Odmah nakon toga, točnije u 81. minuti, Smajlagić pogađa za 2:2 i vraća Tuzla City u igru, no tu nije bio kraj uzbuđenja.

Igrala se 84. minuta kada je Bodul postigao svoj prvi, a za Igman treći pogodak, kojim je ujedno i donio pobjedu svom timu i izuzetno važna tri boda.

U drugom meču koji je odigran u terminu od 16 sati, Sloboda i Velež su odigrali meč bez pobjednika u Banovićima. Sve vrijedno spomena desilo se u drugih 45 minuta, a prvi su u vodstvo došli nogometaši Slobode.

Igrala se 48. minuta kada je Vranješ primio jednu loptu u kaznenom prostoru Veleža, okrenuo se i onda preciznim udarcem pogodio za vodstvo svog tima.

Velež se vratio u 66. minuti nakon što je Devedžić postigao autogol, a na kraju je to bio i konačan rezultat meča. Treba reći da je Velež u finišu meča pogodio gredu, a sreće da svom timu donese tri boda nije imao Vehabović.

Rezultati i strijelci:

Igman – Tuzla City 3:2 (Duraković 21′, Ramić 74′, Bodul 84′ – Pantelić 26, Smajlagić 81′)

Sloboda – Velež 1:1 (Vranješ 48′ – Deverdžić autogol 66′)

Izvor:klix.ba

error: Content is protected !!