Jedan od najboljih tenisača svih vremena Roger Federer danas je objavio kako nakon Laver Cupa odlazi u igračku mirovinu. Odluka je to koja je izazvala brojne reakcije u svijetu tenisa, a i šire.

Andy Roddick, umirovljeni američki tenisač i nekadašnji svjetski broj 1 poslao je emotivnu poruku nakon Federerove odluke: 

– Hvala prijatelju na svim uspomenama koje smo dijelili skupa, bila je čast dijeliti ne samo vrijeme, nego i iskustvo na nekim od najsvetijih terena na svijetu. 

Poruku Rogeru poslao je i jedan od najvećih tenisača svih vremena, legendarni Rod Laver, osvajač 198 titula u pojedinačnoj konkurenciji: 

– Hvala ti na svemu Roger, vidimo se uskoro. 

Umirovljeni argentinski tenisač Juan Martín del Potro, osvajač US Opena iz 2009. godine u kojem je upravo u finalu bio bolji od švicarskog tenisača, sada mu se obratio preko društvenih mreža; 

– Volim te, Roger. Hvala ti za sve što si učinio za tenis, ali i za mene. Svijet tenisa neće biti isti bez tebe. 

– Hvala ti Roger što si učinio toliko toga za tenis, više od bilo koje druge osobe. Zahvaljujući tebi, brojni tenisači i navijači imali su priliku uživati, čestitam ti na tvojim uspjesima i svim onim ljudima na koje si ostavio utjecaj, ne samo u svijetu tenisa već i van njega, poručio je Miloš Raonić

Denis Shapovalov više neće moći gledati svog idola: 

– Bio si uzor meni i mnogim drugima. Hvala ti za sve, bila je privilegija dijeliti teren s tobom. 

Na društvenim mrežama stigla je i reakcija od vodstva Wimbledona, prestižnog Grand Slam turnira, koji je Roger osvojio čak osam puta: 

– Roger, gdje početi? Bila je privilegija svjedočiti tvom putu i vidjeti te kako postaješ prvak u svakom smislu te riječi.Tako će nam nedostajati pogled na tebe kako krasi naše terene, ali sve što za sada možemo reći je hvala ti za uspomene i radost koju si pružio tolikima.

Oglasio se i legendarni nogometaš Gary Lineker, a danas sportski komentator: 

– Bio je jedan od najvećih užitaka u životu gledati te kako igraš. Mnogima si donio toliko radosti. Sretno u svemu što slijedi.

Poruku je poslala i Billie Jean King, legendarna američka tenisačica i bivši svjetski broj 1, šesterostruka pobjednica Wimbledona:

– Roger Federer je prvak. Ima najkompletniju igru svoje generacije i zarobio je srca ljubitelja sporta diljem svijeta nevjerojatnom brzinom na terenu i snažnim teniskim umom. Imao je povijesnu karijeru sa uspomenama koje će živjeti i dalje. Čestitamo Roger Federer. Želimo ti sve najbolje dok se tvoje putovanje nastavlja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!