Republičko tajništvo za raseljena lica i migracije osigurat će 50.000 KM za sanaciju i rekonstrukciju stambenih jedinica 10 najugroženijih srpskih povratničkih obitelji sa područja Mostara, dogovoreno je na sastanku rukovodstva Tajništva i srpskih predstavnika u tom gradu.

Vršitelj dužnosti direktora Tajništva Davor Čordaš rekao je da imaju dobru suradnju sa srpskom zajednicom u Mostaru i da je još ranije dogovorena pomoć institucija RS-a i HNŽ-a u realizaciji prioritetnih potreba i projekata koji su od važnosti za održivi povratak tamošnjih Srba.

“Ovim sredstvima biti će riješen jedan od problema najugroženijih srpskih povratnika. Tajništvo će, zajedno s Vladom Srpske, nastaviti pomagati ove obitelji da bismo im olakšali ostanak i osigurali iste uvjete života sa svim građanima u HNŽ-a”, naveo je Čordaš.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća u Mostaru Velibor Milivojević zahvalio je svima koji su imali sluha za ove obitelji i osigurali im financijska sredstva koja će doprinijeti poboljšanju uvjeta njihovog života, priopćeno je iz Tajništva.

Milivojević je rekao da i dalje postoji potreba za ulaganjem u srpsku zajednicu s obzirom na broj Srba koji tamo živi, a istaknuo da najveći oslonac i podršku imaju od institucija Srpske.

Putem redovnog programa rada Tajništva i kreditnih projekata, u prethodnom periodu je u grad Mostar uloženo više od milijun KM, i to za rekonstrukciju 20 individualnih stambenih objekata u okviru Projekta rekonstrukcije stambenog fonda /SAF/, infrastrukturne i projekte održivog povratka, pomoć udruženjima i vjerskim objektima i obnovu stambenih objekata povratničkih obitelji.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!