Rukometaši Izviđača voljom žrijeba, koji je održan u sjedištu EHF u Beču, smješteni su u G skupinu, EHF EUROPEN LEAGUE, skupa s njemačkim predstavnikom Füchse Berlin, aktualnim prvakom ove lige, rumunjskim CS Dinamo Bucuresti i francuskom Chambery Savoi Mont Blanc HB.

U skupini „smrti“, kako je dobila ime skupina G, prema rasporedu, koji je određen u sjedištu EHF u Beču, „Skauti“ će natjecanje otvoriti u utorak, 17.10.2023. godine u Bukureštu s jakom momčadi CS Dinamo Bucuresti. Rumunji u svoje redove ove sezone dovode Luku Cindrića iz Barcelone, Vladimir Cuparu iz Veszprema i Petra Nenadića iz PSG. Ambicije Rumunja su velike jer na klupi rumunjske momčadi je već od ranije španjolski stručnjak Xavier Pascual, a u redovima Dinama od ranije igraju Cédric SorhaindoAnte KuduzLazar KukićAlex Pascual GarciaStanislav KasparekMohamed Mamdouh Ashem ShebibEduardo Gurbindo Martinez, …

U utorak, 24.10.2023. u Ljubuškom će biti rukometna poslastica. U Gradskoj športskoj dvorani gostovati će njemački bundeligaš i prošlogodišnji pobjednik ovog natjecanja Füchse Berlin iz Berlina. Svi rukometni ljubitelji iz ljubuškog će moći vidjeti susret 2.kola između „Skauta“ i njemačkog predstavnika čiji dres nose Mathias GidselHans LindbergMarko KopljarDejan MilosavljevRobert WeberTim FreihöferMijajlo MarsenicMatthes LanghoffPaul DruxJacob Tandrup Holm, …

Utakmicu 3.kola ovog natjecanja „Skauti“ će odigrati u utorak, 14.11.2023. također u Ljubuškom. Protivnik je francuski predstavnik CHAMBERY SAVOIE MONT BLANC HANDBALL u kojem su na vratima Filip Ivić i Harun Hodžić. Dres francuskog kluba također nose Arthur AnquetilSebastian SkubeJean Loup FaustinIñaki Peciña TomeQueido TraoreIosu Goni LeozGustavo Cesar Rodrigues.

U 4.kolu, koje je na rasporedu u utorak, 21.11.2023., Izviđač će na uzvrat u CHAMBERY. Protivnik „Skautima“ u 5.kolu, koje je na rasporedu u utorak, 28.11.2023., u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom, biti će rumunjski predstavnici CS Dinamo Bucuresti, dok u posljednjem 6. kolu, koje se igra u utorak, 5.12.2023. godine, Izviđač će odigrati utakmicu u Berlinu s momčadi Füchse Berlin.

Dakle, naše rukometaše na čelu s Milanom Vukšićem i Ivanom Pavlovićem te trenerom Tonijem Čolinom, očekuju utakmice s velikim protivnicima i veliki izazovi, a sve ljubitelje rukometa u Ljubuškom i šire, put će voditi u Gradsku športsku dvoranu u Ljubškom.

Izvor:izvidjac.com

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!