Danas imamo najnižu brojku nakon dugo vremena, mi smo u silaznom kraku krivuje trećeg vala epidemija, ali virus je još uvijek ovdje i moramo se držati epidemioloških mjera da se situacija ne bi pogoršala, rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a na predstavljanju projekta “Živjeti zdravo”.

Mjere koje mi donosimo kao što je karantena i samoizolacija, dovodi ljude u specifičnu situaciju i mijenja njihov život, sigurno će pandemija ostaviti traga i na psihološkom zdravlju, rekao je. Posebno se, dodaje, bojim za djecu i adolescente, a onda naravno i za odrasle ljude. Ovo što sada radimo je izlaz iz pandemije. 

– Jedini način je da se što više procijepimo. u ovom trenutku je još važno i da se držimo epidemioloških mjera. Kao što znate farmaceutska industrija radi na novim cjepivima, radi se na cjepivima za djecu, za mlađu populaciju, pa čak i za dojenčad. Naći ćemo načina da se učinkovito borimo protiv ove bolesti, istaknuo je.

Najavio je dolazak novih količina cjepiva u našu zemlju.

– Svi će dobiti drugu dozu, jer cjepiva ima više. Došlo je danas 185 000 Pfizera, stiže u srijedu ili četvrtak 6000 Johnsona&Johnsona, 32 000 Moderne u četvrtak, za AstraZenecu ne znamo, ali doći će sigurno ovaj tjedan. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!