Mladi hrvatski nogometaš Borna Sosa izrazio je želju da igra za njemačku nogometnu reprezentaciju, ali sada se postavlja pitanje smije li uopće 23-godišnji bek promijeniti reprezentativne boje.

– Borna Sosa sanja o igranju za Njemačku, ali FIFA-ini propisi mogli bi poremetiti taj plan, piše njemački Kicker.

Nijemci ističu odredbu iz rujna 2020. godine prema kojoj igrač može promijeniti reprezentaciju i odabrati selekciju države čije državljanstvo nije imao jedino u slučaju da nije nastupio ni za jednu reprezentativnu selekciju nakon što je napunio 21 godinu.

Sosa je imao 22 godine i devet mjeseci kada je nastupio za hrvatsku mladu reprezentaciju u studenom 2020. protiv Škotske. Prema tumačenjima pravila Sosa bi imao pravo igranja za Njemačku da je imao državljanstvo prije nego što je počeo igrati za mlađe hrvatske uzraste. Ipak, o svemu će konačni sud donijeti FIFA.

– Moj odabir je zato što u hrvatskoj reprezentaciji, a već sam tri godine u njemačkoj ligi, nisam nijednom dobio poziv za A reprezentaciju Hrvatske. Ja tu nikog ne osuđujem, nego kažem da je to njihov odabir, znači da smatraju da imaju igrače na toj poziciji umjesto mene, ja respektiram njihovu odluku, ali onda sam ja  na osnovi cijele te situacije donio svoju odluku, a to je da idem igrati za Njemačku, rekao je ranije za HRT Borna Sosa.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!