Od prošlog ponedjeljka, kad su krenule ljetne pripreme, ekipu aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine u rukometu, ljubuški izviđač, vodi trenerski dvojac Milan Tolić – Ivan Džolić.

Dvojac je na klupi naslijedio Tonija Čolinu koji je osvojio tri titule prvaka BiH i jednu Kupa. Radi se o lokalnim rukometnim radnicima koji dobro poznaju situaciju u klubu. Tolić je dugogodišnji vratar Skauta koji je ujedno bio uspješan trener vratara i pomoćnik Čoline u struci Izviđača, a Džolić dugogodišnji trener omladinskih kategorija koji je prošle sezone s uspjehom vodio drugu momčad Skauta u Prvoj ligi FBiH te bio pomoćnik Čolini.

Obojica smo se susretali sa vođenjem druge ekipe, ali nismo imali priliku i čast voditi prvu ekipu. Ekipu nam je nikad spremniju ostavio Toni Čolina. Mi ćemo nastaviti raditi ono što je on radio. Bili smo svaki dan s njim i znamo koju vrstu treninga je primjenjivao, ili kako je vodio utakmice. Povodom toga se neće ništa neće promijeniti, jedino što će on nedostajati. Ostalo ostaje otprilike isto kao dosad. Dat ćemo sve od sebe da ostanemo u samom vrhu rukometa u BiH, kaže Milan Tolić i dodaje:

Voditi Izviđač je izazov i čast, a vidjet ćemo kakav će rezultat biti. Nadamo se najboljem.Iza ekipe je uvodni tjedan rada. Svi su jako dobro radili individualno i prije ovih priprema, tako da su stigli spremni. Za početak smo se više bazirali na snagu iako pomalo uključujemo i loptu. Počeli smo s radom tjedan ranije jer igramo kvalifikacije za Europsku ligu, kaže Tolić.

Tamo će Izviđač igrati protiv češke Karvine, prvi meč u gostima 31. 8./1. 9., potom uzvrat u Ljubuškom sedam dana kasnije.

Dobro je da igramo prvu u gostima. Protivnik je jako težak, biće baš nezgodno, dosta se njihovih igrača koji igraju u Bundesligi vrate pri zalasku karijere tamo. Imaju i mladih, te reprezentativaca Češke. Ali vjerujemo u sebe i idemo na pobjedu, poručio je Tolić.

Najveća ovoljetna promjena za Ljubušake je svakako odlazak Ivana Pavlovića u Zagreb.

Ipak klub se potrudio i oko dovođenja talentiranih prinova.

Mislim da ćemo biti dobro popunjeni jer smo doveli Kerima Semića iz Vogošće, vratili sa posudbe Amera Šahinovića iz Hercegovine, zatim tu su desno krilo Kristijana Katić iz Žepča i Danijel Stijović, lijevi vanjski iz Kozarske Dubice. Također smo i iskusniji godinu dana. Vjerujem da će sve biti super, ali kako će ekipa reagirati na nove trenere, to ćemo ipak tek vidjeti, zaključio je Milan Tolić.

Plan priprema

Izviđač će prvu pripremnu utakmicu imati već 10. kolovoza protiv Trogira u Ljubuškom. Istoj ekipi potom gostuju 17. 8. u Trogiru, da bi onda igrali turnir od 23. do 25. 8. u Visokom gdje će imati tri suparnika.

U Visokom će odraditi i mini pripreme od 20. do 25. 8. Prvenstvo BiH počinje 15. 9. kad Skauti gostuju u Maglaju kojem će posuditi spomenutog Danijela Stijovića, lijevog vanjskog iz Kozarske Dubice.

Er.Bijedić/Dnevni.ba

Link na izvorni članak 🔽

https://dnevni.ba/clanak/tolic-nastavit-cemo-ono-sto-je-colina-radio

error: Content is protected !!