U subotu, 3. kolovoza 2024. godine, održana je 22. Zvirićka večer, tradicionalni susret domaćih i odseljenih Zvirićana, njihovih potomaka i prijatelja sela. Okupljeni mještani i njihovi prijatelji uživali su u prigodnom programu na Suletu uoči središnjeg misnog slavlja, a ovogodišnja tema susreta bila je “Molitva”.

Nakon uvodnog programa, u kojem su sudjelovale čitačice Antonela Paponja i Anđela Paponja, uslijedila je svečanost polaganja vijenca i paljenja svijeća za 41 poginulu i nestalu osobu Zvirića u Drugom svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu. Svečanost je održana na spomen-obilježju ispred mjesne crkve.

Vijenac su u ime sela položili Radojko Paponja i Rade Ilić, dok je svijeću zapalio Mate Ilić. Misno slavlje u crkvi Svih svetih predvodio je Ante Vukoja, uz koncelebraciju s fra Ivanom Paponjom. Zvirićki zbor dodatno je uveličao misno slavlje pjesmom.

Prigodnim darom mještani Zvirića razveselili su fra Antu Vukoju čestitavši mu na mladomisništvu i zahvalivši mu na službi koju vrijedno obavlja u ovoj zajednici.

Nakon misnog slavlja, okupljeni su se nastavili družiti uz zajednički objed i zabavu uz grupu “Tajni dodir”, a veselo druženje potrajalo je dugo u noć.

Proslava se nastavlja u nedjelju, 11. kolovoza, s misom na groblju Kosa u 19 sati. Polazak od igrališta kroz polje do srednjovjekovnog groblja na Kosi, uz molitvu Krunice i Litanije Svih svetih, planiran je u 18:30 sati.

Organizatori ove manifestacije su župa sv. Ante Humac i udruga Zvirićka hrvatska zajednica.

Gordana Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!