Od petka do nedjelje je u Visokom održan četvrti po redu Međunarodni memorijalni rukometni turnir “Edhem Edo Sirčo”, koji je ove godine okupio četiri ekipe iz BiH i Hrvatske.
U prvom susretu Izviđač je bez većih problema savladao Mehaniku iz Metkovića rezultatom 33:25, nakon čega je upriličeno i svečano otvorenje turnira. Prisutima u KSC “Mladost” se prvo u ime organizatora obratio Harun Sirčo, dok je turnir otvorenim proglasio gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.
Nakon toga je odigran i drugi meč, a u njemu su remizirali (33:33) bugojanska Iskra i domaćin – Bosna Visoko Ekoenergija.
U subotu su odigrane dvije utakmice. U prvom meču ekipa Mehanika iz Metkovića je rezultatom 33:27 bila bolja od Iskre, dok je Izviđač slavio protiv visočke Bosne – 43:31.
Posljednjeg dana turnira, Mehanika iz Metkovića je svladala ekipu Bosne 38:27, dok je Izviđač bio uvjerljiv protiv Iskre i slavio s 49:22.
Prvo mjesto na turniru osvojila je momčad Izviđača, drugo mjesto zauzela je ekipa Metkovića, treća je Bosna, a četvrta Iskra. Na samom kraju uručene su diplome i nagrade timovima, kao i najboljem golmanu, strijelcu i igraču turnira.

  1. RK “Izviđač” Agram
  2. RK “Metković” Mehanika
  3. RK “Bosna” Ekoenergija
  4. MRK “Iskra” Bugojno

Najbolji golman: Haris Suljević, RK “Izviđač” Agram


Najbolji strijelac: Ahmed Zukić, MRK “Iskra”
Najbolji igrač: Milan Vukšić, RK “Izviđač” Agram

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!