Hrvatski košarkaški klub Ljubuški je prije nešto više od mjesec dana, na svojoj facebook stranici, objavio vijest da će se njihov seniorski pogon u novoj 2024./2025. sezoni natjecati u Ligi Herceg – Bosne. Ta vijest obradovala je sve ljubitelje sporta, a posebno košarke u Ljubuškom I Hercegovini, obzirom na činjenicu da će, nakon nekoliko sezona nastupanja u ligi Košarkaškog saveza Herceg – Bosne samo s omladinskim pogonom, ljubuški košarkaši u sezonu 2024./2025. ući I sa seniorskom momčadi.

Tim povodom u programu Radija Ljubuški ugostili smo novog trenera košarkaša Ljubuškog Marina Bubala koji je protekle tri sezone bio trener u Čapljini i ujedno vodi U16 reprezentaciju BiH s kojom je prošlog ljeta nastupio na U16 Europskom prvenstvu u Makedoniji. Prošle sezone s Čapljinom je osvojio kadetsko prvenstvo BiH bez poraza.

S Bubalom smo razgovarali o ideji ponovnog pokretanja seniorske momčadi, o pojačanjima u klubu, pripremama i očekivanjima u novoj sezoni.

Na početku razgovora Bubalo je ispričao kako je došlo do ove lijepe price:

“ Nakon četiri godine izbivanja iz seniorske Lige Herceg – Bosne, KK Ljubuški će ponovo nastupati u toj ligi. Svima nama koji volimo košarku je zbog toga neizmjerno drago I stvarno smo zahvalni našoj upravi I predsjedniku kluba Toniju Kraljeviću što sun am omogućili da ponovo igramo u seniorskoj ligi. Dobio sam poziv na kraju prošle sezone da se vratim u Ljubuški I da napravimo seniorku ekipu. Moja i njihova želja je bila da napravimo ekipu koja neće biti samo prolaznik u ligi nego ekipu koja će imati što da kaže”, kazao je Bubalo.

Nakon toga je predstavio pojačanja koja su stigla u klub.

“ Prvo naše pojačanje je Dragan Džajić naš igrač iz Ljubuškog s iskustvom igranja u prvoj hrvatskoj, premier BIH i ABA 2 ligi. Dovođenjem Džajića pokazali smo ozbiljnost i u kojem smjeru želimo ići. Nakon njega stigao je David Bevanda, mladi talentirani košarkaš iz Mostara koji igra na poziciji krila. Prošle godine je nastupao za HKK Čapljina gdje sam ga ja trenirao. Imao je brojne ponude, ali na krau se odlučio za Ljubuški. U čapljini je dobio par nagrada za najboljeg mladog igrača kola i postizao je preko 15 poena u prosjeku. David takoder bilježi nastup za BiH reprezentaciju na europskom prvenstvu unutar 16 godina. Doveli smo Antu Kežića kadeta Čapljine s kojim sam ove godine osvojio ligu bez poraza. Vodio sam ga u Čapljini i doveo ga u Ljubuški. Radi se o dečku koji je stvarno potentan. Ante je iz Metkovića I njegovi su se složili da dođe kod nas. Onda tu je Mark Knezović, mladi igrač ljubuških korijena s iskustvom igranja u Hrvatskoj. Njegov otac je ovdje iz Ljubuškog. Poslije toga je sve išlo laganije jer su i drugi igrači vidjeli da se radi o ozbiljnoj priči. Ni sam nisam vjerovao da ćemo uspjeti, ali dovođenjem Stipe Dugandžića pokazali smo o koliko velikoj priči se radi. Nakon toga pridružio nam se i Franjo Miletić, dijete našeg kluba, koji je odlučio svoju karijeru nastaviti tamo gdje je i započeo. Igrao je u Prvoj ligi BiH te u nižim europskim ligama. Priču smo zaokružili dovođenjem Šimuna Kovača igrača koji pokriva pozicije krilnog centra i centra te se može pohvaliti iskustvom igranja koledž košarke u Americi, hrvatske Premijer lige, Prve lige BiH, a igrao je i u Austriji i na Islandu. Dakle, napravili smo neku jezgru, doveli smo tri domaća igrača koja su igrala najveće rangove ovdašnjih ili inozemnih rangova, te nekoliko mladih naših ljubuških i igrača iz okružja i time pokazali da želimo voditi jednu od glavnih riječi u Ligi Herceg – Bosne”, rekao je Bubalo predstavljajući pojačanja koja su stigla u Ljubuški.  

Košarkaši Ljubuškog već su počeli s pripremama za novu sezonu i ljubiteljima košarke u Ljubuškom predstavili se utakmicom protiv Cetine klubom koji igra hrvatsku A2 ligu i ostvarili pobjedu od 20 koševa razlike.

Ambicije momčadi u prvenstvu, koje bi trebalo početi sredinom listopada, prema Bubalovim riječima su biti među četiri prve momčadi, a želje i njega i igrača su napraviti i više od toga.

Na kraju razgovora Bubalo se zahvalio svima koji su omogućili da se predstojeće sezone u Ljubuškom igra kvalitetna seniorska košarka, predsjedniku kluba Toniju Kraljeviću, gradonačelniku Vedranu Markotiću, Vladi ŽZH I dopredsjednici Vlade I ministrici financija Blagici Leko kao I svim dugogodišnjim sponzorima.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!