Rezultati ljubuških sportskih klubova za protekli vikend

RUKOMET

U okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše vrlo zanimljiv meč u zeničkoj Areni odigrali su novi premijerligaš Čelik Junior i aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine, Izviđač iz Ljubuškog.

Zeničani se nisu prepali favorzirnih gostiju, igrali su hrabro, efikasno, a sredinom poluvremena imali su i tri gola preednosti (12:9).

Do kraja prvog dijela zadržali su nivo igre i na odmor se otišlo vodstvo Čelik Juniora rezultatom 16:14.

Ipak u nastavku kvalitet Skauta iz Ljubuškog dolazi do izražaja.

Izviđač je početkom drugog poluvremena igrao kao u transu i vrlo brzo napravio značajnu seriju i preokrenuo rezultat.

Sredinom drugog poluvremena Izviđač je poveo 26:23 i u tim trenucima prelomio utakmicu.

Čelik Junior nije imao snage da se vrati u susret koji je na kraju okončan rezultatom 33:28 u korist Izviđača.

U redovima pobjedničkog tima odličan je bio bh. reprezentativac Milan Vukšić sa deset golova, dok je kod domaće ekipe raspoložen bio Adin Ćosić sa šest golova.

Izviđač u narednom kolu dočekuje Konjuh, a Čelik Junior će gostovati kod Sloge iz Doboja.

Ostali rezultati 3. kola: Maglaj – Krivaja 32:26, Višegrad – Sloga D. 32:28, Vogošća – Goražde 28:24, Borac – Leotar 33:27, Konjuh – Sloboda 29:27 te Gračanica – Bosna 40:35.

Na vrhu ljestvice nalaze se Izviđač i Gračanica sa po 6 bodova, Konjuh 4 (-1), Vogošća 4.

IZVIĐAČ2

U 2. Kolu Prve lige F BiH – skupina Jug rukometaši Izviđača2 su pobijedili Velež u Mostaru 39:34. Izviđač je tom pobjedom zadržao prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici s četiri boda iz dva kola i gol razlikom plus 25.

U idućem kolu druga momčad izviđača će u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom, u susjedskom derbiju, ugostiti momčad Čapljine.

KOŠARKA

Košarkaši Ljubuškog nastavili su s pripremnim utakmicama pred početak košarkaške sezone. Momci trenera Marina Bubala su u subotu u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom ugostili momčad Amfore iz Makarske i slavili s visokih 86:67.

NOGOMET

U 7. kolu Druge lige F BiH nogometaši Ljubuškog su jučer na Babovcu poraženi od Čapljine 3:1, na poluvremenu je bilo 2:1 za Čapljince.

Povela je Čapljina u 15. minuti golom Luke Cvitanovića, a za domaćine je izjednačio Luka Bebek u 42. minuti. Međutim, u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena sudac Ćaleta je svirao jedanaesterac za Čapljince koji je uspješno realizirao Edin Novaković. Konačnih 3:1 za goste iz Čapljine postavio je Kristijan Ćorić u 74. minuti.

Nakon sedmog kola Ljubuški je pretposljednji, 15. na prvenstvenoj ljestvici s tri boda osvojena još u prvom kolu, a Čapljina je druga s istim brojem bodova kao vodeće Kruševo ali nešto lošijom gol razlikom. U idućem, 8.kolu, koje je na rasporedu 5. listopada nogometaši Ljubuškog su ponovo domaćini, a na Babovac stiže vodeće Kruševo.

BICIKLIZAM

U Ljubuškom je održana još jedna uspješna biciklijada, u organizaciji Biciklističkog kluba Ljubuški.

Sudionici biciklijade rekreativno su prošli rutu koja je vodila od Trga dr. Franje Tuđmana do Kravice, a potom se vratili natrag na trg, gdje je održano zajedničko druženje.

Biciklijada je privukla oko 170 sudionika, među kojima su bili biciklisti iz raznih gradova, uključujući Imotski, Metković, Dubrovnik, Posušje, Grude, Čitluk, Prozor Ramu, Livno, Tomislavgrad i Čapljinu. Posebno oduševljenje izazvali su najmlađi biciklisti, koji su se, kako su organizatori istaknuli, pojavili u velikom broju.

Predsjednik Biciklističkog kluba Ljubuški, Mirko Luburić, istaknuo je važnost ovog događaja za zajednicu.

Organizatori su također uputili zahvalu svim sudionicima i institucijama koje su podržale događaj, posebno MUP-u Ljubuški, koji je osigurao siguran i neometan prolazak biciklista kroz grad.

TAEKWONDO

Taekwondo klub “Brežan – Nižić 1976 Ljubuški” organizira besplatnu taekwondo školu za nove članove u trajanju od tri mjeseca. Treninge će voditi vrhunski sportaši, a održavat će se u OŠ Marka Marulića u Ljubuškom tri puta tjedno. Nakon zavšetka škole za sve polaznike će biti organizirano besplatno polaganje za prvi pojas i članske iskaznice.

 “Ne propustite priliku, taekwondo je olimpijski sport. Taekwondo je sport brzine, izdržljivosti i snalažljivosti. Upoznat ćeš nove prijatelje, naučit ćeš borilačke vještine, postat ćeš sportaš i putovat ćeš po svijetu”, navode iz Taekwondo kluba “Brežan – Nižić 1976 Ljubuški” u pozivu za besplatnu školu.

Sve dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti na info brojeve: 063 792 676 i 063 183 622.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!