Gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić primili su predstavnike Udruge umirovljenika Ljubuški na čelu s predsjednicom Antonijom Tomić, a tema razgovara bila je financiranje sedmodnevne rehabilitacije u lječilištu za 50 umirovljenika za što će biti izdvojeno 25.000 KM. Na sastanku je razgovarano o statusu ove kategorije stanovništva u Ljubuškom i općenito u Bosni i Hercegovini, kao i o aktivnostima koje Grad Ljubuški poduzima s ciljem unaprjeđenja i olakšavanja životne svakodnevnice umirovljenika.

Predsjednica Udruge umirovljenika Ljubuški Antonija Tomić osvrnula se na realizirane aktivnosti udruge u prethodnom razdoblju kao i o planovima rada vezanih za poboljšanje statusa umirovljeničke populacije te izrazila zahvalnost Gradskoj upravi što je prepoznala potrebe umirovljenika.

– Koristim priliku da zahvalim Gradu Ljubuškom na čelu s gradonačelnikom Vedranom Markotićem na svemu učinjenom za našu udrugu – od pomoći uređenju prostora, božićnica itd. pa do financiranja rehabilitacije u lječilištu za 50 naših umirovljenika na sedam dana što nam neizmjerno znači – kazala je Tomić kazavši kako prijave zainteresiranih kreću od 14. listopada i pozivom na broj 063 600 244.

Umirovljenica Radojka Ćeško pohvalila je rad udruge u novije vrijeme i suradnju s Gradom Ljubuškim naglasivši kako je financiranje boravka umirovljenika u lječilištu od velikog značaja za njih te pozvala i umirovljenike koji to dosad nisu učinili da im se pridruže.

– Imamo potporu Grada Ljubuškog, uređene prostorije, imamo gdje da sjednemo i družimo se. Nadam se da ćemo ubuduće i bolje surađivati, učlanjivati se više i više nas biti aktivno u svemu ovome. Možemo puno toga organizirati, samo ovisi od naše volje – poručila je.

Gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić iskazali su potporu umirovljeničkoj populaciji te umirovljenike informirali kako su i ove godine u proračunu predviđena sredstva za isplatu jednokratne novčane pomoći umirovljenicima za što će biti izdvojeno više od 200.000 KM.

Grad Ljubuški

error: Content is protected !!