Rukometaši Izviđač Agrama u subotu, 5. listopada 2024., u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom, igraju utakmicu 4. kola BH Telecom premijer lige protiv Konjuha.

Tim povodom, danas je u prostorijama Izviđača u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom održana konferencija za novinare.

Prvi se novinarima obratio voditelj momčadi Nedan Zovak koji je u kratkim crtama predstavio subotnjeg protivnika.

Zovak je kazao da Izviđaču u goste dolazi jedan od glavnih pretendenata za naslov prvaka. Istaknuo je da se radi o momčadi koja je, od svih premijerligaških klubova, najviše uložila u roster, dovela četiri internacionalca, tri nova igrača iz domaće lige te zadržala glavne igrače iz prošle sezone.

„ Doveli su novog golmana Dima Vemerčuka, ukrajinskog internacionalca koji je posljednje tri godine igrao u Grčkoj, zatim Dušana Živanova koji je već od ranije poznat rukometnoj javnosti u BiH jer je svojevremeno nastupao za RK Bosna Sarajevo i za RK Gračanica, Damira Halilkovića doveli su iz Italije, iz kluba Raimond Sassari s kojim je osvojio Superkup Italije, a naš je protivnik u idućem europskom nastupu te Aldina Salkića koji je par sezona proveo u inozemstvu, a drugi dio prošle sezone nastupao za nas i dobro ga poznajemo. Iz domaće lige stigao im je golman Zdravko Čajić iz RK Sloboda Tuzla, Sead Dautović se vratio u klub iz RK Gračanica, a desno krilo Anes Bečić je stigao iz Iskre iz Bugojna, a igrao je u Izraelu i Austriji. Od domaćih igrača zadržali su legendu kluba Mirzu Modrića, mladog dragulja svoje škole rukometa, juniorskog i seniorskog reprezentativca BiH, Kenana Hadžiavdića, iskusnog srednjaka Borisa Bosića i još jednog srednjaka Adija Klopića. Dakle radi se o vrlo respektabilnoj momčadi za bh. Prilike”, kazao je Zovak.

Zovak je najavio i idućeg protivnika “Skauta” u Europa cupu, a radi se o talijanskoj momčadi Raimond Sessari koja je u prvom kolu, u dvije utakmice, bila bolja od luxemburškog Dudelangea. Obje utakmice odigrane su u Italiji, prva je završila 36:36, a u drugoj je Raimond Sessari pobijedio 39:38. Prvu utakmicu između Raimond Sessarija i Izviđača “Skauti” gostuju u Italiji 19. listopada, a utakmica se igra s početkom u 18,45 sati, uzvrat u LJubuškom je 26. listopada, utakmica se igra u GŠD s početkom u 19 sati. Dodao je da “Skaute” između utakmice između Konjuha i gostovanja u Italiji očekuje teško prvenstveno gostovanje u Tuzli, ali da momčad spremno dočekuje tih nekoliko teških utakmica.

Nakon Zovka utakmicu je najavio i Ivan Džolić jedan od dvojice trenera Izviđača.

“Momčad Konjuha se pred početak sezone dosta pojačala u odnosu na prošlu sezonu tako da očekujemo jednu tešku i tvrdu utakmicu. Nama je cilj popraviti ulazak u utakmicu, gdje smo malo “štekali” u prve tri utakmice, malo smo sporije otvarali utakmice da bi u drugom dijelu pravili prednost. U ovoj utakmici, od starta ćemo krenuti jako, s jakom obranom i nadam se laganim golovima tako da nešto lakše, nego u proteklim utakmicama, uđemo u drugi dio utakmice. Kada smo vidjeli raspored prvenstva, cijele pripreme i prve prvenstvene utakmice smo tempirali formu za ovu utakmicu protiv Konjuha tako da mislim da ćemo u subotu biti na optimalnoj razini”, kazao je Džolić

Drugi član trenerskog dvojca Milan Mimi Tolić je kazao da raduje činjenica da se nakon ozljede u momčad vraća Luka Bubalo.

“Stanje u momčadi je odlično, igrači jedva čekaju utakmicu I spremni su odraditi sve zadatke koji su pred njih postavljeni”, konstatirao je Tolić.

Dijano Ćeško je, prenoseći raspoloženje igrača pred subotnju utakmicu, izrazio uvjerenje u pobjedu, te dodao kako se nada da je vrijeme ozljeda koje je „vukao“ duže vrijeme iza njega i da spreman dočekuje subotnju utakmicu.

Filip Odak je, kada je u pitanju stanje u momčadi, potvrdio Ćeškine riječi, a kada su u pitanju njegove odlične igre u posljednje vrijeme zahvalio to odličnim pripremama te izrazio nadu da će odličnu formu zadržati i u nastavku prvenstva.

Pri kraju konferencije svi su zajednički pozvali sve ljubitelje rukometa, a posebno navijače Izviđača da dođu u subotu u Gradsku sportsku dvoranu i podrže momčad Izviđača, u kako su rekli, novoj pobjedi.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!