Zbog obilne kiše i nevremena koje je zahvatilo područje Ljubuškog tijekom noći došlo je do urušavanja više stabala na cesti Grab- Orahovlje-Veljaci zbog čega je bio obustavljen promet na ovoj dionici u vremenu od 0.15 do 5.00 sati , prometnicu su sanirali JVP Ljubuški, na intervenciji je bilo 5 vatrogasaca sa dva vozila.

Trenutna temperatura zraka u Ljubuškom iznosi 21 °C , meteorolozi FHMZ za danas najavljuju prije podne oblačno s kišom i pljuskovima. U drugom dijelu dana djelomično smanjenje naoblake. Puhat će slab do umjeren vjetar većinom južnog smjera. U sjevernim područjima sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka na jugu zemlje do 26°C.

Foto: Ljubuški 4.10.2024 u 10.00 sati.

Foto : Rijeka Mlade pogled sa mosta u Veljacima- 4.10.2024

Sukladno najavi Agencije za vodno područje Jadranskog sliva tijekom noći došlo je do porasta vodostaja na slivu TMT Tihaljina Mlade Trebižat, Trebižat jutros u 8.45 na mjernom mjestu Humac bilježi 280 cm što znači da su na snazi redovite mjere obrane od poplava. Vodostaj rijeke Trebižat je je 3.10. u 20.15 sati na istom mjernom mjestu iznosio 147 cm što je porast za 133 cm.

Redovna obrana od poplava280

AGENCIJA ZA VODNO PODRUČJE JADRANSKOG MORA

Agencija za vodno područje Jadranskog mora dana 04.10.2024.godine, u 10:00 sati proglasila je Redovite mjere odbrane od poplava na poplavnom području rijeke TMT (Tihaljina, Mlade, Trebižat) i rijeke Vrioštice.

Na zapadnom dijelu Grada Ljubuškog noćas je došlo do nestanka električne energije, a na području Šipovače tijekom noći “proradila” su povremena vrela – Banja, Banjići i Vrančuša.

Foto:D.Vukojević

B.M/ Radio Ljubuški

error: Content is protected !!