Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke pokrenuo je  humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za ugrožene građane pogođene nedavnim katastrofama, posebno u općinama Jablanica, Konjic i Kiseljak. Akcija se odvija na četiri lokacije diljem županije, a koordinira se s Crvenim križem Federacije BiH i lokalnim župnicima.

Predsjednik Crvenog križa ŽZH, Viktor Grbavac, u izjavi za Radio Ljubuški istaknuo je važnost brze reakcije organizacije: „Od proglašenja ove nesreće, Crveni križ je odmah poduzeo akciju za prikupljanje pomoći. Pomoć se prikuplja u Ljubuškom, Širokom Brijegu, Grudama i Posušju. Do sada smo tri puta dostavili pomoć u Jablanicu i upravo pripremamo novi kombi robe za to područje.“

Grbavac se zahvalio svim građanima Ljubuškog koji su se odazvali pozivu i donirali potrebne stvari poput jastuka , deka, hrane i higijenskih potrepština. „Važno je da budemo tu za sve one koji su ostali bez svojih domova“, naglasio je.

Osim materijalne pomoći, Crveni križ ŽZH je organizirao i tim za psihološku pomoć. Sutra će deset psihologa krenuti u Jablanicu kako bi razgovarali s obiteljima koje su izgubile najmilije i onima koji su ostali bez krova nad glavom.

Grad Ljubuški također je dao svoj doprinos, pripremivši 50 kreveta i madraca koji su sinoć dostavljeni u Jablanicu, uz dodatnih 50 kreveta iz Širokog Brijega. Gradonačelnik Ljubuškog, Vedran Markotić, osigurao je uređaje za isušivanje prostora, koji su proslijeđeni općini Kiseljak.

„Izuzetno je važno da pomognemo svima kojima je potrebna pomoć. Ljubuški je primjer kako se može pomoći onima kojima je najpotrebnije“, zaključio je Grbavac.

Ova akcija dokaz je solidarnosti i zajedništva građana Županije Zapadnohercegovačke u trenucima kada je to najpotrebnije. Pozivamo sve koji mogu, da se pridruže i podrže ovu plemenitu akciju.

Prikupljanje pomoći u Ljubuškom održat će se od 7 do 15 sati u ulici Dobrovoljnih darivatelja krvi 5, u prostorijama Crvenog križa Ljubuški.

Ljubušaci velikog srca uključuju se u akciju:

GSS Ljubuški, DVD Trebižat Ljubuški, Vatrogasci Ljubuški

Foto: V. Grbavac

Foto/ Video i tekst: G. Ilić/ N. Granić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!