Rukometaši Izviđač Agrama sinoć su u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom u svim elementima rukometne igre nadigrali momčad RK Konjuh iz Živinica.

Utakmica 4. kola Premijer lige BiH između ove dvije momčadi opravdala je taj epitet derbija, međutim, u ovoj utakmici dominirala je samo jedna momčad, a to je bila momčad Izviđača.

Trenerski dvojac Džolić-Tolić do najsitnijih detalja skenirao je igru suparnika i na svaki njihovu akciju imali su do najsitnijih detalja učinkovito rješenje, koje su na terenu savršeno provodili njihovi izabranici.

Da nije bilo opuštanja u zadnjih 4-5 minuta utakmice poraz gostujuće momčadi bio bi i dvoznamenkast.Utakmicu je odlično otvorio dvojac Ćeško – Suljević, prvi je neumoljivo tresao protivničku mrežu dok je drugi bio velika enigma za suparničke rukometaše.

Prvih desetak minuta, utakmica je bila u rezultatskom „egalu“. Uglavnom „Skauti“ su dolazili do gol-dva prednosti, ali gosti su držali priključak. Do ozbiljnije prednosti „Skauti“ dolaze u 15. minuti kada golom Mihaela Bebeka stižu do 3 gola prednosti (9:6). Sljedećih pet minuta igralo se u ritmu „gol za gol“. Uglavnom, Skauti bi dolazili do tri gola prednosti, ali bi gosti isto tako uspijevali „zabiti“. Međutim u zadnjih deset minuta na parketu je postojala samo jedna momčad. Haris Suljević je spustio “roletu”, a iz brzih kontri i polu kontri „Skauti“ su nemilosrdno punili mrežu gostujućeg vratara. Serijom 7:0, od 22. do 30. Izviđač je do odmora stekao zalihu od ogromnih devet golova prednosti (18:9). Već u prvih deset minuta nastavka Izviđač je došao do dvoznamenkaste prednosti. Naime od 30. do 40. minuti „Skauti“ su postigli 6, a gosti 3 gola tako da je semafor u dvorani pokazivao rezultat 24:12 u korist domaćih rukometaša. Domaći rukometaši, prednost od 10 do 12 golova, držali su do 55. minute (30:19) da bi gosti, u posljednje 4 minute, kaznili opuštanje u redovima „Skauta“ i sa pet uzastopnih pogodaka Aldina Sakića uspjeli izbjeći poraz s dvoznamenkastom razlikom.

Na kraju Izviđač je došao više nego do zaslužene pobjede rezultatom 30:24 i zasjeo na čelno mjesto prvenstvene ljestvice.Da nije bilo opuštanja u zadnjih 4-5 minuta mogli bi napisati da su „Skauti“ odigrali savršenu utakmicu jer do tada sve je bilo posloženo i funkcioniralo na vrhunskoj razini.

Cijela momčad je odigrala vrhunski a posebice u obrani, ali veliki doprinos pobjedi dali su Diano Ćeško i Milan Vukšić, koji su protivničku mrežu pogodili po sedam puta.

Haris Suljević je činio čuda. Obranio je 22 udarca od kojih su 2 bila i udarci sa sedam metara. Njegov postotak odbrana od 49% je čudesan.

Kod gostiju daleko najbolji pojedinac bio je prošlogodišnji član „Skauta“ Aldin Sakić s 13 pogodaka, a 4 gola postigao je Damir Halilković.

Pred „Skautima“ slijede europski izazovi. Naime, sljedećeg vikenda gostuju na Sardiniji kod talijanske momčadi Raimond Sassari u sklopu 2. kola EHF European Cup-a , a uzvrat ih očekuje za 14 dana u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom.

Premijer liga BiH, sezona 2024/2025, 4. kolo.Ljubuški, 12.09.2024. u 20:00 sati.

RK Izviđač Agram – RK Konjuh 30:24 (18:9)Ljubuški, Gradska športska dvorana, 300 gledatelja.

Suci: Nenad Bejtović i Bojan Burazor (Kozarska Dubica) .Nadzornik: Marko Miljević (Banja Luka).

RK Izviđač Agram: Alihodžić, Suljević (22 obrana, 2 sedmerca ), Vukšić 7/1, Lukenda 1, Odak 1, Šević 1, Šahinović 1, Ljubić 1, Šimić 1, Bubalo 3, Šaravanja 1, Ćeško 7/2, Semić 2, Bebek 2, Lasić 1, Čuvalo.

Trener: Ivan Džolić.

RK Konjuh: Čajić (4 obrana, 1 sedmerac), Veremchuk (6 obrana), Sakić 13/2, Hadžiavdić, Hadžić, Pejkušić 1, Modrić, Dautović 1, Smajić, Halilković 4, Bosić 2, Klopić, Živanov 3, Bečić, Lugavić, Mulavdić.

Trener: Alen Hadžić.

Isključenja: Izviđač 4 minuta, Konjuh 2 minuta.Sedmerci: Izviđač 4/3, Konjuh 4/2.

RK Izviđač Agram

error: Content is protected !!