RUKOMET

HRK Izviđač

U 4. kolu premijer lige BiH za muškarce, rukometaši Izviđača su na domaćem parketu u derbiju kola svladali momčad RK Konjuha iz Živinica rezultatom 30:24.

Više pogledajte u članku ispod:

ŽRK Izviđač

U 2. kolu premijer lige BiH za žene rukometašice Izviđača su na domaćem parketu svladale ekipu Sloge 2013 iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja rezultatom 44:40.

U zanimljivoj utakmici, koja se igrala praktički bez obrana i u kojoj je zabilježen rekordan broj golova, Izviđač je na kraju slavio sa solidnih četiri gola razlike.

Tom pobjedom rukometašice Izviđača ostvarile su plasman na petu poziciju na prvenstvenoj ljestvici s dva osvojena boda u dvije utakmice.

U idućem kolu, koje je na rasporedu 19. listopada, Skautkinje gostuju u Hadžićima kod istoimene domaće ekipe.

HRK Izviđač 2

U 3. kolu Prve lige F BiH – skupina Jug rukometaši Izviđača 2 su u susjedskom derbiju svladali rukometaše Čapljine rezultatom 35:33, na poluvremenu je bilo 16:13.

Najefikasniji u redovima Izviđača 2 bio je Mile Lasić s osam postignutih golova, po pet su postigli Mate Radišić i Sergej Purić, a po četiri Petar Grbavac, Patrik Dodig i Mirko Čuvalo.

Tom pobjedom Izviđač 2 je zadržao vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici sa šest bodova u tri utakmice koliko ima i drugoplasirana momčad Radničkog iz Goražda.

U idućem, 4. kolu, Izviđač 2 gostuje na Ilidži kod momčadi Igmana.

NOGOMET

NK Ljubuški

U 8. kolu Druge lige F BiH – skupina Jug nogometaši Ljubuškog su gostovali kod Fortune u Mostaru i slavili s visokih 5:2, na poluvremenu je bilo 2:1 za Ljubušake.

Poveli su gosti iz Ljubuškog u 8. minuti golom Luke Bebeka, a u 27. minuti na 2:0 je povećao kapetan Nikola Granić. Domaćini su smanjili na 2:1 u 35. minuti golom Harisa Džemića i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Već na početku drugog poluvremena, u 50. minuti, Luka Bebek svojim drugim golom, podiže prednost gostiju na 3:1. Na žalost, Luka je 11 minuta kasnije dobio crveni karton i Ljubuški je ostao s deset igrača na terenu.

Unatoč tome, nastavak susreta „pripao“ je momcima trenera Andreja Markića i Boži Milasu koji je s dva gola, u 71. i 83. minuti podigao prednost Ljubušaka na konačnih 5:1.

Ljubuški je na toj utakmici nastupio u sljedećem sastavu:

Silvio Dodig, Tomislav Bošnjak, Josip Šošić, Mateo Mucić, Marin Brkić, Mario Puljić, Noah – Luka Šimić, Nikola Granić, Bože Milas, Gabrijel Puljić i Luka Bebek.

U drugom poluvremenu u igru su umjesto Josipa Šošića, Matea Mucića, Marina Brkića, Noaha – Luke Šimića i Tomislava Bošnjaka ušli Grgo Vasilj, Stanko Mišetić, Ilija Vego, Franjo Vučić i Veselko Vištica.

Nakon osam odigranih kola Ljubuški se nalazi na 15 mjestu prvenstvene ljestvice sa šest osvojenih bodova.

U idućem kolu, koje je na rasporedu 20. listopada, Ljubuški će ugostiti momčad Gruda.

KOŠARKA

KK Ljubuški

Košarkaški klub Ljubuški je u sklopu priprema za nadolazeću sezonu protekli vikend odigrao dvije prijateljske utakmice.

U prvoj utakmici, koja je odigrana u petak, košarkaši Ljubuškog su odigrali uzvratni prijateljski susret protiv Amfore iz Makarske. Utakmica je odigrana u Makarskoj, a momci trenera Marina Bubala su slavili s visokih 97:71. Podsjećamo, u prvoj utakmici koja je odigrana prije deset dana u Ljubuškom košarkaši Ljubuškog su, također, slavili s uvjerljivih 86:67.

U drugoj pripremnoj utakmici prošlog vikenda, košarkaši Ljubuškog su u nedjelju u GŠD u Ljubuškom ugostili momčad Lokomotive iz Mostara i pobijedili rezultatom 87:62. Domaćini su u toj utakmici nastupili s pomlađenim sastavom te je pobjeda time još značajnija.

Radio Ljubuški

Pri preuzimanju teksta, audio zapisa ili videa s web stranice Radija Ljubuški potrebno je navesti izvor i dodati poveznicu, uz napomenu kako je zabranjeno i brisanje našeg loga sa fotografija.

error: Content is protected !!