Donosimo bogat program događanja u Franjevačkom samostanu i župi sv.Ante Padovanskog na Humcu koji počinje u srijedu 16.listopada 🔽

Relikvije sv. Franje Humac – petak 18.listopada

Svečana sv. misa u 18.00 sati, nakon mise čašćenje relikvija.

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca priopćila je u nedjelju, 13. listopada 2024. da će relikvija krvi sv. Franje Asiškog, zbog velikog interesa vjernika, ponovno biti izložena na čašćenje u Zagrebu te će, prije povratka u Italiju, biti na otoku Rabu, u Zadru, na Humcu i u Širokom Brijegu.

Relikvija će u Zagrebu biti ponovno izložena u bazilici sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu u ponedjeljak 14. i utorak 15. listopada. Program će oba dana započeti molitvom franjevačke krunice u 18 sati te misom u 19, nakon koje će vjernici moći štovati relikvije.

Vjernicima u Banjolu na otoku Rabu relikvija će biti izložena u crkvi sv. Lucije u srijedu 16. listopada. Pobožnost križnog puta bit će u 17 sati, euharistijsko slavlje u 18 te potom čašćenje relikvije.

U Zadru će biti izložena u četvrtak 17. listopada u crkvi sv. Frane, u petak 18. listopada u crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu te u subotu 19. listopada u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!