Ukoliko njegujete i volite tradicijsku baštinu, zanima vas kulturno naslijeđe i naša tradicija, izrada tradicijskih glazbala, njihov zvuk i tradicionalni napjevi onda je ovo dragi čitatelji manifestacija za Vas, Radio Ljubuški Vam predstavlja cjeloviti program kako biste bili dijelom ove značajne manifestacije i odabrali sadržaj za sebe.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa ŽZH i Zavoda za zaštitu kulturno povijesne baštine ZHŽ organiziraju dvodnevnu manifestaciju Dani europske baštine Županije Zapadnohercegovačke  koja će se održati u srijedu 16. i četvrtak 17.10. u Muzeju i Domu sv.Ante na Humcu.

Bogat program koji uključuje tematske radionice izrade i predstavljanja tradicijskih glazbala uz izložbu, okrugli stol i koncert predstavlja nam Jure Miloš viši stručni suradnik za očuvanje kulturne baštine u Ministarstvu obrazovanja, znanosti kulture i športa ZHŽ- poslušajte:

Srijeda, 16. listopada

od 15 do 17:30 sati u Muzeju Humac:

  • Radionica tradicijskih glazbala (načini i procesi izrade)
  • Voditelji radionice: Ivan Barać i Jure Miloš
  • Izložba tradicijskih glazbala (gusle, diple i svirala iz privatne zbirke Jure Miloša)

Od 19 sati u Domu sv. Ante (velika dvorana) održat će se Okrugli stol na temu Izazovi očuvanja nematerijalne baštine (Izlagači: baštinici i stručnjaci).

Četvrtak 17. listopada:

U 19 sati u velikoj dvorani Doma sv. Ante upriličit će se promocija Vodiča kroz etnološku muzejsku građu ŽZH autora Jure Miloša.

U 19:30 sati uslijedit će koncert tradicijskih glazbala na kojem će nastupiti izvođači s područja ŽZH.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!