U prvoj utakmici 2. kola EHF European Cupa rukometaši Izviđača su gostovali na Sardiniji kod Sessarija i upisali pobjedu 39:38. Najzanimljiviji detalj utakmice odigrao se u posljednjoj sekundi kada je golman Izviđača Haris Suljević obranio sedmerac i osigurao gol prednosti „Skautima“ pred uzvratni susret koji se igra 26. listopada u Ljubuškom.

Detaljnije:

EHF EUROPEAN CUP: RK Izviđač Agram zaslužena pobjeda u prvoj utakmici 2.kola

Rukometašice Izviđača su u 3. kolu Premijer lige BiH poražene na gostovanju u Hadžićima od istoimenog domaćina 28:25.

Drugi je to poraz rukometašica Izviđača u gostima nakon dva gostovanja i to drugi put s tri gola razlike. Podsjećamo u 1. kolu rukometašice trenera Ivana Gige Lovrića poražene su u Cazinu od Krajine 34:31. U međuvremenu su u 2. kolu na domaćem terenu slavile protiv Sloge2013 s četiri gola razlike bilo je 44:40.

U idućem kolu koje je na rasporedu 2. studenog „Skautice“ će u Ljubuškom ugostiti ekipu Goražda koja je u 3. kolu bila slobodna.

U 4. kolu Lige F BiH – skupina Jug rukometaši Izviđača2 upisali su pobjedu u gostima, na Ilidži su deklasirali domaćeg Igmana s visokih 44:27.

Najefikasniji u redovima Izviđača bio je Dominik Pavičić s 12 postignutih golova te Adriano Ćorić koji je 10 puta zatresao mrežu domaćina.

Tom pobjedom momci trenera Maria Pavlaka vratili su se na vrh prvenstvene ljestvice koji im je privremeno bio preuzeo Zrinjski koji iz tri susreta ima šest bodova. Izviđač2 nakon pobjede na Ilidži iz četiri kola ima osam bodova i gol razliku 161:117.

U idućem kolu druga momčad „Skauta“ će na domaćem terenu ugostiti Kiseljak.

NOGOMET

Nogometaši Ljubuškog su jučer, u 10. kolu Druge lige F BiH – skupina Jug, na domaćem terenu poraženi od susjednih Gruda rezultatom 3:1, na poluvremenu je bilo 1:1.

Domaćini su poveli u 37. minuti golom Luke Bebeka, koji se vratio u momčad nakon što je propustio prošlu utakmicu zbog crvenog kartona. Gostima je trebalo samo tri minute da rezultat vrate u egal, strijelac je bio Toni Tomas u 40. minuti i tim rezultatom se otišlo na odmor. Goste je u vodstvo od 2:1 doveo Stanko Marić u 68. minuti, a konačnih 3:1 za Gruđane postavio je Marko Bašić u 75. minuti, 15 minuta nakon što je ušao u igru u drugom poluvremenu.

Silvio Dodig, Tomislav Bošnjak, Josip Šošić, Marin Brkić, Mario Puljić, Noah – Luka Šimić, Luka Bebek, Nikola Granić, Bože Milas, Gabrijel Puljić i Franjo Vučić.

U drugom poluvremenu u igru su umjesto Josipa Šošića, Nikole Granića, Marina Brkića i Gabrijela Puljića ušli Grgo Vasilj, Veselko Vištica, Stanko Mišetić i Ilija Vego.

Nakon deset odigranih kola Ljubuški se nalazi na 14 mjestu prvenstvene ljestvice s devet osvojenih bodova, Grude su šeste sa 17 bodova.

U idućem kolu, koje je na rasporedu 27. listopada, Ljubuški gostuje u Gornjem Vakufu/Uskoplju kod Sloge koja se nalazi na osmom mjestu s 14 osvojenih bodova.

ODBOJKA

Odbojkašice Libera su u subotu u 2. kolu Lige Hercegovine ugostile Odbojkaški klub Troglav iz Livna. Utakmica se igrala u tri kategorije, djevojčice, mlađe kadetkinje i kadetkinje, a Ljubušanke su ostvarile jednu pobjedu i dva poraza.

Najuspješnije su bile djevojčice, koje su pobijedile 2:1, po setovima 25:17, 21:25 i 15:10. Mlađe kadetkinje su poražene 2:0, po setovima 25:20 i 25:14. Kadetkinje su uspjele uzeti jedan set vršnjakinjama iz Livna, ali su ipak poražene, po setovima je bilo 25:21, 9:25 i 4:15.

Podsjećamo Ljubušanke su u prvom kolu gostovale u Širokom Brijegu kod HOK Široki i doživjele poraz u sve tri kategorije. I djevojčice i mlađe kadetkinje i kadetkinje su poražene sa rezultatom 2:0.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!