Crveni Grm je i ove godine bio domaćin jedinstvene gastronomsko-turističke manifestacije Džigarijade, koja je u svom petom izdanju okupila velik broj amaterskih kuhara i zaljubljenika u domaću kuhinju. Pečernjarnica Bingo ove subote dočekala je veliki broj posjetitelja koji su željno isčekivali proglašenje najboljih, ali i uživali u raznovrsnim degustacijama i toploj atmosferi.
Pogledajte Instagram objavu:
https://www.instagram.com/reel/DPYrZTaDQvE/?igsh=MWd6bWpwOGdoY28zNw==
Središnji događaj bio je već dobro poznato natjecanje u pripremi janjeće i kozleće džigerice, koje je privuklo 19 ekipa iz Hercegovine i Dalmacije, u stručnom žiriju našla su se poznata kuharska imena Miroslav Kordić i Luka Kraljević Cocinero, te generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru, Marko Babić koji su imali nimalo lak zadatak: među izvrsnim jelima odabrati ona najbolja.
Nakon kušanja i detaljne analize, žiri je donio odluku i proglasio :
1. mjesto – Konoba Kamen, Čitluk
2. mjesto – Stablina, Ploče
3. mjesto – Narona, Vid
Nagrada za najljepšu dekoraciju stola pripala je ekipi Mak iz Metkovića.

Uručenje nagrada najuspješnijim ekipama; priznanja i nagrade su uručili gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, gen. konzul Republike Hrvatske u Mostaru Marko Babić , Miroslav Kordić i Luka Kraljević Coccinero.



Uz glazbenu pratnju tamburaškog sastava TS Stari fenjer posjetitelji su uživali u pravoj gozbi, na stolovima se moglo naći svega; od pure i lučenice, uštipaka, pogača ispod sača, suvih smokava, meda, ćuptera, brudeta, rižota, roštilja i pečenja, do raznih suhomesnatih delicija i naravno, džigerice, koja je bila kraljica dana.
Za Radio Ljubuški svoje dojmove su podijelili posjetitelji i natjecatelji:
“Ovdje sam treći put i uvijek se vraćam zbog atmosfere. Hrana je odlična, ali ono što ovaj događaj čini posebnim su ljudi. Prava domaća, srdačna priča.” kazuje nam Ruža iz Ljubuškog.
„Nismo osvojili nagradu, ali druženje nam je važnije. Kod nas kući žene kuhaju, ali Džigarijada je naš dan.“
Zoran, član ekipe iz Ljubuškog.
“Kuham kako bi kuhala moja mater, jednostavno, začinjeno po osjećaju. Kad vidiš da se ljudi vraćaju po još, onda znaš da si pogodio.” Željko iz Veljaka.
“Ovo nije samo natjecanje ovo je fešta. Spoj hrane, divnog druženja, fanastično. Vidimo se i dogodine!” Ana, Metković.
“Svaka čast organizaciji. Ugođaj je bio odličan, ponuda raznolika, došli smo ovdje sa autobusom na izlet iz Splita a glazba nas je držala na nogama do kraja.” Zdenka iz Splita.
” Kao što znate trebali smo održati natjecanje sutra ali najavljuju kišu, pa nam je nekoliko ekipa odustalo jer ljudi imaju danas obaveza, no mi smo prezadovoljni, vidite kakva je atmosfera, svi se odlično zabavljaju. Hvala svima koji su došli, nadamo se da su se lijepo proveli, mi ostajemo u dobrom raspoloženju ovdje i dalje, hvala pokroviteljima i svim posjetiteljima ” kazao nam je domaćin Zoran Herceg.
S rastućim brojem posjetitelja, Džigarijada se iz godine u godinu potvrđuje kao nezaobilazan događaj, a već se priča o novim receptima, druženjima i okusima koje donosi iduće izdanje.
Autor: B.Medić/Radio Ljubuški
U foto galeriji pogledajte dio atmosfere:









































