Boran Berak borit će se za brončanu medalju u kategoriji do 67 kilograma na 56. Europskom prvenstvu u karateu u Poreču. U vrlo neizvjesnom susretu ostao je nadomak finalu budući da je u polufinalnom susretu Grk Dyonisos Xenos slavio s minimalnih 3-2.


Do ulaska među četiri najbolja borca u toj kategoriji  Berak je ostvario tri  pobjede bez izgubljenog boda. U 1. kolu bio je slobodan, a potom uzastopne pobjede protiv Poljaka Milosza Sabieckog 1-0, Nijemca Davida Kuhna 2-0 i Španjolca Samya Anquida Enkhailija, također s 2-0.

– Puno puta proteklih godina ovakve situacije, borbe za medalju su mi znale pobjeći. Grčki suparnik u polufinalu bio je ipak bolji i zasluženo otišao u finale. Posao još naravno nije gotov, jako želim broncu na domaćem tatamiju, rekao je hrvatski predstavnik u kategoriji do 67 kg.

Dino Povrženić (-60 kg) nadvisio je Srbina Darka Spasovskog 5-0, ali u nastavku ispao od Rumunja Florina Mariana Bogdana Gologosija 1-0.

Alessandra Hasani (-55 kg) ispala je već u prvom kolu porazom od Estonke Li Lirisman 5-1, kao i Jelena Pehar (-50 kg) od Francuskinje Alexandre Recchie 4-0.

U katama vrlo uspješan ekipni nastup djevojaka. Niki Jukić, Ivani Raguž Luciji Gečević za samo jedno mjesto izmaknuo je dvoboj za brončanu medalju. U prvom nastupu na EP-ima u tom sastavu hrvatska vrsta u polufinalnoj skupini bila je četvrta, osvojivši 22.12 bodova. Ukupno su zauzele 7. mjesto.

U prvom krugu u kojem su izborile nastavak natjecanja bile su također četvrte u svojoj kvalifikacijskoj skupini s 22.54 boda.

Muška ekipa u katama u sastavu Ivan Ermenc, Nikola Solomun Moreno Emanuelle Pinter u kvalifikacijskoj skupini zauzela je 6. mjesto, pa nisu izborili nastavak ekipnog turnira u katama.

Danas od naših još nastupaju obje naše reprezentacije u borbama u prvim nastupima. Muška vrsta sastaje se s Finskom, a ženska se bori protiv selekcije Engleske.

Hrvatska zasad ima tri meča u borbama za brončano odličje – Ivan Kvesić (-84 kg), koji je izborio izravan plasman na OI u Tokiju, te Enes Garibović (-75 kg) i Boran Berak (-67 kg).

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!