Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine ušla je u sami finiš. Do kraja sezone su još tri kola, ali je pitanje šampiona već riješeno. U Premijer ligi Bosne i Hercegovine u narednoj sezoni nastupit će Posušje. GOŠK iz Gabele igra odlično u proljetnom dijelu, a tek u prošlom kolu tim Ivana Bubala je nakon dugo vremena doživio poraz, i to u Goraždu rezultatom 4:0.

Na prethodnih 11 mečeva, Gabeljani su pretrpjeli samo jedan poraz i to upravo od novog šampiona. Zahvaljujući odličnom nizu puno prije kraja ostvarili su cilj i osigurali ostanak, te su potpuno rasterećni dočekali finiš. Velike zasluge za to pripadaju vrataru Domagoju Lukaču.

“Prezadovoljni smo kako igramo u proljetnom dijelu. Velika šteta je što ranije nismo igrali u formi koja nas krasi u proljetnom dijelu, a da jesmo, siguran sam da bismo danas bili kandidati za titulu. Ovako ćemo završiti u vrhu tabele“, rekao je Lukač, koji je u prošlom kolu odmarao zbog žutih kartona.

Do kraja će GOŠK igrati protiv Travnika, Orašja i Rudara iz Kaknja.

“Ići ćemo na pobjedu na svim tim utakmicama” – kaže Lukač i dodaje:

“Nadam se da ćemo osvojiti dosta bodova i na najbolji način sezonu privesti kraju. Nemamo imperativ i siguran sam da ćemo tako rasterećeni igrati dobro u finišu“, istakao je Lukač, koga bismo od jeseni mogli gledati u Premijer ligi budući da se za usluge ovog golmana interesira i nekoliko klubova iz elitnog razreda bh. nogometa .

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!