Osam nogometaša Venezuele koji sudjeluju na južnoameričkom prvenstvu (Copa America) u Brazilu imalo je pozitivan test na Covid-19, rekli su zdravstveni službenici, dan prije susreta s domaćinima u uvodnoj utakmici turnira.

Članovi izaslanstva uključuju igrače i članove pomoćnog osoblja, stoji u izjavi Tajništva zdravstva Brazilije, gdje će se održati nedjeljna utakmica.

Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) postavila je dijagnozu u petak i obavijestila lokalne zdravstvene vlasti.

– Svi su asimptomatski, izolirani u pojedinačnim sobama i nadziru ih tim CONMEBOL-a i lokalni zdravstveni službenici, dodaje se u priopćenju.

CONMEBOL je rekao kako je ukupno 13 članova venezuelske delegacije imalo pozitivne rezultate testa. Brazilski ministar zdravstva Marcelo Quiroga rekao je kako je riječ o 12 osoba. Venezuela je pak rekla da ih je 11 te najavila kako poziva dodatnih 16 igrača da se pridruže momčadi na jednomjesečnom turniru.

Venezuela bi se danas na stadionu Mane Garrincha trebala sučeliti s trenutnim prvakom Brazilom.

Bolivijski nogometni savez (FBF) objavio je i da su njihova tri igrača i jedan član tehničkog stožera također pozitivni na Covid-19.

Savez, koji nije otkrio identitet zaraženih igrača, dodaje da se “svi osjećaju dobro i da su izolirani od ostatka reprezentacije”, te da su odmah “pokrenute procedure u skladu sa sanitarnim protokolima”.

Bolivijska reprezentacija koju vodi Vencuelac César Farias se nalazi u Goianii od srijede gdje je stigla nakon kvalifikacijske utakmice za SP 2022. protiv Čilea (1-1).

Copa Americu Bolivija otvara u ponedjeljak utakmicom protiv Paragvaja.

Copa America, najstariji turnir u međunarodnom nogometu u kojem sudjeluje 10 južnoameričkih nacija, u posljednji je trenutak premješten u Brazil nakon što se Argentina povukla zbog tamošnjeg vala Covida-19.

Brazil je pristao biti domaćinom turnira usprkos vlastitim problemima s koronavirusom. Otprilike 484.235 ljudi umrlo je u Brazilu, više nego u bilo kojoj zemlji na svijetu, osim u Sjedinjenim Državama, a u petak je prijavljeno 2216 smrtnih slučajeva.

Copa America, južnoamerički ekvivalent Europskom prvenstvu, trebao bi trajati do 10. srpnja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!