Hrvatski nogometaši porazom od Engleske 0:1 na Wembleyju otvorili su nastup na Europskom prvenstvu.

– Znali smo da će biti teška utakmica, da će oni napraviti pritisak i imati svoje šanse. Imali smo boljih i lošijih trenutaka, no u sljedećim utakmicama moramo i hoćemo biti bolji. Nismo bili jako loši, ali moramo u kontinuitetu biti bolji. Imamo jedan cilj, proći grupu kako god znamo. Glavu gore. Bilo je i dobrih stvari. Analizirat ćemo utakmicu i vidjeti gdje smo bili lošiji i što moramo popraviti, kaže Šime Vrsaljko.

– Ovo je turnir, izgubili smo, nismo zadovoljni, ali idemo glavu gore po naš cilj, prolazak grupe, dodao je Vrsaljko.

Za Vatrene je od prve minute zaigrao Joško Gvardiol.

– Znali smo kakva nas utakmica čeka, da su Englezi favoriti. Nismo dali svoj maksimum, mislim da možemo puno bolje. Idemo dalje pozitivni, mislim da će sve biti ok. Plan je bio da u prvih 15-ak minuta ne srljamo, kasnije smo preuzeli posjed lopte koji nismo iskoristili na pravi način, rekao je Gvardiol, koji je postao najmlađi Vatreni na velikim natjecanjima.

– Osjećaj je sjajan, ali nažalost prvi poraz na Euru u prvoj utakmici. Mislim da će biti bolje. Zahvala suigračima koji su mi omogućili da se osjećam što laganije u ovom debiju, dodao je Gvardiol.

Susret je komentirao i iskusni Domagoj Vida.

– Treba čestitati Engleskoj, danas su bili bolji. Dali smo sve od sebe, borili smo se i nećemo se predati. Cilj je proći grupu i dat ćemo sve od sebe, rekao je Vida.

– Radili smo na tome da ne izlazimo puno, ali eto, prvi put da smo se otvorili i oni su poentirali, dodao je hrvatski branič.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!