Marko Šapit se jučer  javio ispred stadiona Hampden Park u Glasgowu gdje Vatreni održavaju posljednji trening uoči utakmice s Češkom.

Hrvatska je došla na Otok po novom planu gdje se ide samo jedan dan prije utakmice.

– Ono što smo mogli vidjeti u 15 minuta, dobro su raspoloženi. Dalić je najveće probleme imao s prskalicama na travnjaku jer su tražili da se zalijeva jedna polovica terena gdje će se igrati na dva gola. Riječ je o automatiziranom sustavu pa su se uključile prskalice i na drugom djelu terena što je našima zasmetalo. Predivan je dan u Glasgowu, puno ugodnije i svježije nego u Londonu. Radi se o 18 stupnjeva i ima nešto vjetra, ali kažu domaćini da smo im donijeli sunce. Na konferenciji za medije bili su Dalić i Lovren što je jasna najava da će on sutra biti u sastavu iako nisu to htjeli reći, još će pričekati posljednji trening. Izvjesno je da će s Vidom biti na stoperskim pozicijama. Izbornik je nezadovoljan medijskim tretmanom i zaštitio Joška Gvardiola i što je on napravio u svom službenom debiju na Wembleyju, rekao je Šapit.

Uoči ovog prvenstva Češka je bila u boljoj situaciji nego Vatreni.

– Imaju dosta dobrih rezultata u posljednje vrijeme. U zadnje dvije godine, pobjeda nad Engleskom i 1:1 s Belgijom. Momčad je posložena prije svega, a ta položenost je dodatno podvučena činjenicom da donose tri boda i da imaju daleko ugodniju situaciju od naših. Ne moraju juriti rezultat, ali igra koji oni njeguju je pogodnija takvoj situaciji da mogu čekati. Hrvatska će dobiti posjed, ali pitanje je što će s posjedom napraviti. Schick je sad u top formi s dva pogotka, ali imate 5-6 igrača Slavije koji su osvojili duplu krunu kod kuće i napravili dobar europski rezultat. Imaju jako dobrih igrača koji su imali uspješne sezone. Jedino što se sutra ne smije dogoditi je poraz Hrvatske jer poraz zaista značajno smanjuje šanse Hrvatske da prođe dalje. Remi, ja znam da s njim ne bi bili zadovoljni, ali on nas ostavlja dalje u igri jer imamo potencijalnu pobjedu protiv Škotske. Četiri boda je veća mogućnost da se prođe u drugi krug natjecanja, a to je bio neki cilj. Česi su jako dobri, ali ako Hrvatska bude prava, kakva može biti, onda može pobijediti Češku, rekao je.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!