Hrvatska nogometna reprezentacija na Hampden Parku u Glasgowu od 18 sati protiv Češke igra drugu utakmicu na Europskom prvenstvu. Nakon minimalnog poraza od Engleske, pred Vatrenima je novi ispit i prilika za popravak.

– Svaki poraz teško padne svima i ostavi posljedice, tako i nama. Nije to lako podnijeti, ali znamo da je sve u našim rukama, atmosfera je dobra i zaista nam je nasušno potreban dobar rezultat da nas podigne. Optimist sam, ako me pitate zašto, uvijek sam. Bili smo ravnopravni s Engleskom i Belgijom, ponavljamo da je prema naprijed bilo slabo i ako to ne uspijemo popraviti, nećemo dobro proći. Stoga idemo ofenzivnije, probati dubinskim loptama, utrčavanjima i po bokovima jedan na jedan. Za sastav ćemo vidjeti, svi su zdravi, osim Barišića, ali bit će promjena, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Lovren je propustio susret prvog kola protiv Engleske zbog ozljede koljena, no branič ruskog prvaka Zenita je sada spreman i konkurira za sastav.

– Trebamo to iznimno pametno odigrati i bez kalkuliranja ići na tri boda. Česi su u naletu, osvojili su tri boda i osjećaju se u komfornijoj situaciji, ali vjerujem u momčad koju znam već godinama, nama kad je najteže, mi smo uvijek pravi i izaći će na vidjelo naš karakter. Nismo momčad koja će gledati na druge rezultate, jedino baš ako moramo. Gledamo svoju utakmicu, pa onda na Škotsku. Imamo sve u svojim rukama, rekao je Dejan Lovren.

Prijenos je na Drugome programu HTV-a, a emisija Europeo počinje u 17 sati.

U drugoj utakmici skupine D od 21 sat na rasporedu je “otočki okršaj” na Wembleyju gdje se sastaju reprezentacije Engleske i Škotske.  Dan će otvoriti Švedska i Slovačka dvobojem skupine E u St. Peterburgu koji se igra od 15 sati. Sve utakmice pratite na HTV-u 2.

SKUPINA D:

Ljestvica:

1. Češka 1 1 0 0 2-0 3
2. Engleska 1 1 0 0 1-0 3
3. HRVATSKA 1 0 0 1 0-1 0
4. Škotska 1 0 0 1 0-2 0

2. kolo – 18. lipnja:
HRVATSKA – Češka (Glasgow)
Engleska – Škotska (London)

3. kolo – 22. lipnja:
Škotska – HRVATSKA (Glasgow)
Engleska – Češka (London)

Izvor: HRT

error: Content is protected !!