U susretu 2. kola E skupine Europskog nogometnog prvenstva Švedska je u Sankt Peterburgu pobijedila Slovačku sa 1-0 (-0-0), a jedini pogodak postigao je Emil Forsberg u 77. minuti iz penala.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli niti jednu izglednu priliku, da bi u drugom Švedska odlučnije krenula u napade i nanizala nekoliko gol-šansi.

Prva prigoda za Švedsku ukazala se u 59. minuti. Nakon centaršuta Larssona u skoku je najviši bio Ludwig Augustinsson, koji glavom puca pod pod prečku, ali slovački vratar Martin Dubravka odlično brani i izbacuje loptu u korner. Uslijedio je korner i Isak je sa druge stative proslijedio loptu do Marcus Danielsona, koji glavom puca iznad prečke.

Još jedan centaršut sa desnog boka uslijedio je u 67. minuti, ubačaj Lustiga glavom je zahvatio Alexander Isak, ali lopta nekoliko centimetara odlazi iznad grede.

Ponovno je Alexander Isak zaprijetio u 71. minuti. Pucao je sa ruba šesnaesterca, ali golman Dubravka se nije dao prevariti.

Na kraju jedini gol pao je iz penala. Robin Quaison, veznjak Mainza koji je u igru ušao u 64. minuti, izborio je penal, nakon što ga je u 16-ercu oborio vratar Martin Dubravka, a siguran realizator bio je Emil Forsberg u 77. minuti.

Još je jednu šansu u 82. minuti imao Viktor Claesson, no Hubočan je na vrijeme blokirao šut.

Sada na tablici E skupine vodi Švedska sa četiri boda, druga je Slovačka sa tri, Španjolska ima jedan iz remija sa Švedskom, dok je Poljska, koja je u prvom kolu izgubila od Slovačke, bez bodova.

Sutra u ovoj skupini sastaju se Španjolska i Poljska (Sevilla). Zadnje kolo je na rasporedu 23. lipnja, a sastaju se Španjolska – Slovačka (Sevilla), te Švedska – Poljska (Sankt Peterburg).

ŠVEDSKA: Olsen – Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson (88. Bengtsson) – S. Larsson, Olsson (64. Claesson), Ekdal (88. Svensson), Forsberg (93. Krafth) – Berg (64. Quaison), Isak.

SLOVAČKA: Dubravka – Pekarik (64. Haraslin), Satka, Škriniar, Hubočan (84. Hancko) – Kucka, Hrosovsky (84. Duris) – Koscelnik, Hamšik (77. Benes), Mak (77. Weiss) – Duda.

STRIJELCI: 1-0 Emil Forsberg (77-pen)

SUDAC: Daniel Siebert (Nje)

STADION: Krestovski stadion u Sankt Peterburgu

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!