Nakon višegodišnje bitke za skrbništvo, Angeline Jolie i Brada Pitta, bivši par sada se sukobljava oko zajedničke vinarije.

Jolieni odvjetnici traže da se ukine automatska privremena mjera zabrana, kako bi Angelina mogla prodati Nouvel, LLC, koje je odvojeno stekla prije braka.

Ta njezina tvrtka i Pittov Mondo Bongo LLC ravnopravni su dioničari luksemburške tvrtke, koja ima vlasničke udjele u imanju Chateau Miraval u Francuskoj, kao i vinariji SNC Miraval Provence.

image

Odvjetnik glumice tvrdi da “razvod stranaka promijenio njihovu sposobnost da zajedno rade kao poslovni partneri”, pa je Jolie dvije godine razgovarala o mogućnosti prodaje svog dijela Pittu, ali ti su razgovori završili bez ikakvog dogovora.

Jolie navodno sada ima ponudu treće strane koja je “prilika za prodaju“ te želi što prije prodati kako kupac ne bi odustao.

Čini se da Chateau Miraval ima i financijsku i sentimentalnu vrijednost za ovaj par, jer su se vjenčali na njegovom vinogradarskom imanju od 1000 hektara 2014. godine.

Angelina je podnijela zahtjev za razvodom 2016. godine, a u svibnju 2021. Pitt je dobio zajedničko skrbništvo nad njihovom djecom.

image

Jolie je već pokušala prodaju svoje vinske tvrtke na sudu.

Dana 30. lipnja podnijela je zahtjev za ukidanje ATRO-a, ali joj je odbijen “zbog nepokazivanja neposredne opasnosti / nepopravljive štete ili trenutnog gubitka / oštećenja imovine”.

Njezin odvjetnik kaže da je situacija sada drukčija te da će kupac odustati pa se traži što hitnije rješenje.

PIŠE MIRJANA RAŠEVIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!