Sutra počinje 31. sezona Prve hrvatske nogometne lige. Na tribine se, uz COVID potvrde, vraćaju navijači, a mnogo je i novih trenerskih lica. Naslov brani Dinamo, a glavni konkurenti za titulu bit će Osijek, Hajduk i Rijeka. Umjesto Varaždina, u elitno društvo vratio se Hrvatski dragovoljac.


Nakon uspješno odrađenog prvog pretkola Lige prvaka protiv islandskog Valura Dinamo čeka dvoboj s ciparskom Omonijom. No, prije toga Modri dočekuju Slaven Belupo u utakmici otvaranja nove sezone HNL-a. Predvođeni trenerom Damirom Krznarom, autorom najveće Dinamove europske pobjede protiv Tottenhama, i s novim pojačanjima kreću u obranu titule. Napad je osnažio Duje Čop, mnogi igrači vratili su se s posudbi, a upitno je hoće li izlazni transfer ostvariti reprezentativci Livaković, Petković ili Oršić.

– Moramo se koncentrirati na Slaven i krenuti pobjednički u novu sezonu, rekao je Luka Ivanušec.

Prošlosezonska najveća prijetnja Modrima, Osijek trenera Nenada Bjelice doveo je Šimu Gržana i što je najvažnije, ugovorom vezao prvog topnika lige Ramona Miereza. U razmjeni s Hajdukom stigao je Darko Nejašmić, a na Poljud se preselio Josip Vuković. Ako ostanu KleinheislerBočkaj i Škorić, Osječani će biti itekako neugodni.

– Utakmica sa Šibenikom za nas je najvažnija utakmica sezone, fvjerujem da smo spremni, najavio je trener Osječana Nenad Bjelica.

Rijeka je pred realizacijom velikog projekta, za gotovo pet milijuna eura u Ferencvaroš bi se trebao preseliti veznjak Stjepan Lončar. Stigli su vratar Labrović i krilo Ampem iz Šibenika, Obregon iz Varaždina, a ugovor je potpisao i ubojiti napadač Josip Drmić. Redove momčadi Gorana Tomića napustili su Nevistić, Štefulj, Menalo, Andrijašević, Capan Kulenović. Borba za Europu ponovno je cilj Riječana.

Hajduk je ponovno u euforiji uoči nove sezone s novim trenerom, Šveđaninom Jensom Gustafssonom. Ostali su Livaja i Kalinić, na Poljud su stigli i Lovrencsics, Elez i Vuković, a uz mladog Biuka Ljubičića Splićani zasigurno raspolažu snažnijom momčadi nego prošle sezone.

I Gorica ima novog stratega, Krunoslava Rendulića koji je imao brojne uspjehe u Šibeniku. Ostao je Lovrić, stigli su Kotarski, Brodić Janković, a otišli Hamad, Ndiaye i Špikić. Bit će zanimljivo vidjeti mogu li Goričani ostati u gornjem domu.

Španjolac Mario Rosas novi je trener Šibenika, u Slaven Belupo stigao je Dean Klafurić, čija je momčad spoj mladosti i iskustva predvođena Ivanom Krstanovićem.

– Imat ćemo tri – četiri debitanta, to je naše bogatstvo, a i ja kao trener debitiram u HNL-u, rekao je uoči nove sezone Klafurić.

Silvijo Čabraja bio je koordinator Omladinske škole, a sada je prvi trener Lokomotive. Istru, nadaju se u Puli, u borbu za malo više od opstanka vodi španjolski trener Gonzalo Garcia, a Hrvatski Dragovoljac s trenerom Miroslavom Kuljancem slaže momčad koju čeka bitka za ostanak u elitnom društvu.

Prvenstvo sutra otvara dvoboj u Maksimiru između Dinama i Slaven Belupa, a od 21 sat igraju Osijek i Šibenik. U subotu se sastaju Lokomotiva i Hajduk, te Rijeka i Gorica, a kolo će zaključiti u nedjelju susret Istre i Hrvatskog dragovoljca. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!