Danas će u Trebinju utakmicom između Leotara i Radnika započeti nova sezona u m:Tel Premijer ligi. HŠK Zrinjski svoju će novu priču otpočeti prekosutra na Pecari gdje će gostovati kod Širokog koji je sinoć u albanskom Shkodru doživio veliki šamar te je nakon sjajne igre na svom terenu protiv Vllaznie ipak eliminiran iz Konferencijske lige. 

Ovo ljeto je pod Bijelim Brijegom malo neobično. Nema europskih utakmica, nema onog dobrog starog šuškanja po kavama ‘šta ćemo i kako ćemo’, no Sergej Jakirović prihvatio je tu situaciju i čini se, dobio odriješene ruke da sastavi neki novi Zrinjski. Generalna provjera prije 5 dana na Poljudu protiv Hajduka prošla je sjajno. Nemanja Bilbija je opet pokazao da će kao i nebrojeno puta do sad predvoditi Plemiće, a dojam je da je Zrinjski nakon avanture s Mirom Varvodićem dobio i odličnog golmana u liku i djelu mladog Posušaka Luke Kukića. 

Također, vidjelo se da se i Slobodan Jakovljević dobro odmorio i da je opet spreman, no bilo je tu i još dosta dobrih stvari, primjerice, neke finese u igri Karla Kamenara, te centaršut Josipa Ćorluka koji je odlično funkcionirao i pravio probleme obrani Hajduka. Iako je ispadanje iz Europe teško palo navijačima koji su navikli na te utakmice, Europa će se početi trasirati u nedjelju na Pecari gdje će Plemiće dočekati umorni i ranjeni Široki. 

No ne treba se zavaravati i misliti da će Plavima s Pecare nedostajati motiva. Ne bi trebalo ni Plemićima jer je upravo poraz u Širokom potkraj prošle sezone Zrinjski koštao Europe. Već tjedan dana nakon Pecare na redu je gradski derbi protiv Veleža koji je jedini bh klub koji je osvjetlao obraz bh nogometa u Europi izbacivši iz prvog pretkola Coleraine iz Sjeverne Irske te će u narednom kolu igrati s grčkim AEK-om. 

Zrinjski će dočekati Rođene umorne i fokusirane na europske utakmice, istu oni stvar koja je posljednjih godina Zrinjski često koštala dobrog otvaranja sezone u PL. Ukratko, nikada manje pompe ni velikih najava nije bilo iz redova HŠK Zrinjski uoči ove sezone. Iako, većeg prometa u svlačionici odavno nije bilo. Veliki broj igrača skinuo je dres s lentom, a došli su neki novi momci za koje Jakirović misli da su spremni pomoći Zrinjskom da u sezoni pred nama makar osigura europska natjecanja. Nešto više nećemo spominjati jer se ne isplati i ne treba gatati u šoljicu kave koja nas je nekoliko posljednjih godina pošteno prevarila. 

Kostur momčadi unatoč mnogim odlascima ostao je tu. Ostaje vidjeti kako će Zrinjski izlaziti na kraj s čudnim pravilom koje kaže dana terenu moraju biti dva igrača U-21 uzrasta, ali uz Ivana Bašića, Blaža Boškovića, Patrika Bošnjaka, taj ‘problem’ bi pod Bijelim Brijegom mogao biti bezbolno nego kod velikog dijela konkurencije. Uostalom, nedjelja će dati dio nekih odgovora na sve dileme oko Zrinjskog a posebno nekoliko idućih kola gdje će Zrinjski redom igrati jake utakmice protiv timova koji će vodili glavnu riječ u narednoj sezoni. Mi se nadamo i vjerujemo da će Zrinjski biti taj koji će se jako mnogo pitati o mnogo čemu u narednoj sezoni. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!