Čak 70% stanovnika Islanda cijepljeno je s dvije doze, a čak 90% starijih od 16 godina s bar jednom dozom cjepiva. Ipak, zaraza se ponovno širi na ovom otoku usred Atlantskog oceana, pa vlada nakon samo četiri tjedna ponovno uvodi mjere.

Nakon sastanka u Vladi, ministrica zdravstva Islanda Svandís Svavarsdóttir rekla je novinarima da nova ograničenja stupaju na snagu 24. srpnja i trajat će do 13. kolovoza, piše grapevine.is.

Samo četiri tjedna nakon ukidanja svih mjera protiv koronavirusa, Island ponovno ograničava aktivnosti u javnom životu zbog koronavirusa.

Zabranit će okupljanje do najviše 200 ljudi. U zatvorenim prostorima bit će ponovno potrebne maske. Ljudi će morati držati udaljenost od jednog metra jedni od drugih. Radno vrijeme restorana, klubova i pubova morat će završiti u 23:00. Bazeni i teretane bit će ograničeni na 75% njihovog maksimalnog kapaciteta.

Kako je izvješteno, nedavni porast slučajeva Delta varijante među cijepljenima zabrinuo je vladu i zdravstvene radnike.

Prošla su samo četiri tjedna otkako su ukinuta sva domaća ograničenja. Od početka srpnja do uvođenja ograničenja virus je dijagnosticiran na 236 ljudi, od kojih je 213 dijagnosticirano samo u proteklih tjedan dana.

Oko 90 posto svih Islanđana iznad 16 godina primilo je barem jednu dozu cjepiva protiv koronavirusa.

Izvor: narod.hr/grapevine.is

error: Content is protected !!