Nogometaši Rijeke pobijedili su malteški Gzira United s 1-0 (1-0) u uzvratnoj utakmici 2. pretkola UEFA Konferencijske lige te s ukupnih 3-0 izborili plasman u treće pretkolo u kojem ih čeka škotski Hibernian.

Rijeka je do pobjedničkog pogotka došla u 27. minuti, kad je nakon ubačaja Ivana Tomečaka loptu u mrežu poslao Josip Drmić.

Riječani su potpuno kontrolirali događaje na travnjaku stadiona na Rujevici, što im je omogućila i prednost od dva pogotka (2-0) koju su donijeli iz prve utakmice odigrane na Malti prije tjedan dana.

Rijeka je mogla do vodstva već u 18. minuti, kad je u kazneni prostor ubacio Drmić, Abass spustio loptu za Ampema, a ovaj iz neposredne blizine pogodio u prsa gostujućeg vratara Habera. Vratar Maltežana je još dvaput dobro intervenirao kod udaraca Abassa i Čerina, ali je potom pogriješio u 27. minuti, kad je Rijeka došla do vodstva.

Ivan Tomečak je u punom sprintu jedva stigao loptu na desnom boku i iz vrlo teške situacije uputio sjajan centaršut u srce kaznenog prostora. Haber je krivo procijenio let lopte, bio prenizak u svom letu zrakom, a spreman je za takav rasplet bio Josip Drmić. Odlično je glavom primio loptu i potom je gurnuo u nebranjenu mrežu.

U drugom poluvremenu je prvu priliku za povećanje riječke prednosti imao Domagoj Pavičić koji se u 60. minuti lijepo okrenuo u kaznenom prostoru i pucao, ali je lopta išla ravno u vratara Habera. Isti je igrač u 71. minuti svladao gostujućeg vratara, ali je novi pogodak Rijeke spriječila vratnica.

U 77. minuti Liber je mogao povećati prednost domaće momčadi, ali se ponovno iskazao 40-godišnji Justin Haber.

Rijeka će 5. kolovoza u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige gostovati u Edinburghu kod Hiberniana kojega će ugostiti na Rujevici 12. kolovoza. Bit će to prvi dvoboji Riječana s ovim škotskim suparnikom.

KRAJ! RIJEKA SE PLASIRALA U 3. PRETKOLO KONFERENCIJSKE LIGE S UKUPNIH 3:0

90′ Tri minute nadoknade na Rujevici, no Riječani mogu mirno čekati završetak utakmice

89′ Žuti karton za Galovića zbog prekršaja na Samuraiju

86′ Opet mijenja Tomić, u igru šalje Jurišića umjesto Tomečaka

84′ Pokušaj Jeffersona glavom, lopta odlazi pored gola

82′ Nove promjene, izlaze Vukčević i Ampem, na terenu su Braut i Bušnja

77′ Prilika za Libera, brani Haber

76′ Još tri promjene kod gostiju, izlaze Borg, Davis i Scerri, ulaze Tabone, Judivan i Gauci

71′ Vratnica Rijeke! Pucao je Pavičić, a minutu potom Ampeov pokušaj od bloka završava u rukama vratara Gzire

62′ Mijenja i trener Rijeke Tomić, umjesto strijelca Drmića u igri je Obregon, a umjesto Issaha Abassa ulazi Liber

61′ Žuti karton za vratara Gzire Habera, promjena u redovima malteške momčadi, izlazi Nevin, ulazi Xuereb

46′ Počelo je drugo poluvrijeme, kod Rijeke bez promjena u sastavu, za Gziru je ušao Jefferson, Correa je ostao u svlačionici

Kraj prvog poluvremena!

44′ Zaprijetili su Maltežani preko Pisanija, no lopta odlazi pored gola, igrat će se minuta sučeve nadoknade

35′ Žuti karton za napadača Gzire Martina Davisa zbog prekršaja na Drmiću

32′ Dvaput je riječki napadač Ampem pokušao iznenaditi malteškog vratara Habera, prvi šut je bio neprecizan, samo minutu potom Haber je siguran i odbija loptu

27′ GOOOL!!! Rijeka vodi 1:0! Odličan sprint Tomečaka i još bolji ubačaj, malteški vratar nije dobro reagirao u skoku, a Drmić glavom smiruje loptu i zabija za vodstvo Rijeke koja sada ima ukupnih 3:0!!

18′ Lijepa prilika za Riječane, Issah ne uspijeva smiriti loptu koja se odbija do Ampema, no njegov udarac iz blizine brani vratar Gzire Haber

11′ Bez većih uzbuđenja u prvih desetak minuta susreta. Rijeka ima dva gola prednosti iz prvog susreta, no imao je i Hajduk protiv Tobola pa se na kraju oprostio od Europe, valja biti koncentriran

1′ Počela je utakmica na Rujevici

Početni sastavi:

RIJEKA
: Labrović, Escoval, Galović, Smolčić, Tomečak, Pavičić, Čerin, Vukčević, Ampem, Drmić, Issah

GZIRA: Haber, Nevin, Borg, Mentz, Thiaguinho, Scerri, Mendonza, Pisani, Correa, Maxuell, Davis

U ranije odigranom uzvratnom susretu Hajduk je izgubio u Kazahstanu od Tobola koji je slavio 4:1 nakon produžetaka nadoknadivši tako zaostatak od 0:2 iz prvog susreta igranog na Poljudu. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!