HŠK Zrinjski u 3. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje na Koševu kod ekipe Sarajeva.

Pred gostovanje Sarajlijama utakmicu je najavio trener Plemića Sergej Jakirović.

“Ovo će biti pravi derbi, to je sigurno. Svi će ići na 300 posto. Otežavajuća okolnost po nas je to što smo prije tri tjedna igrali prvo kolo i sad nam ispada kao novi početak. Odigrali smo neke prijateljske utakmice, nije to razina Sarajeva, ali će nam pomoći da se pripremimo za ovaj meč”, rekao je Jakirović.

Trener mostarskog tima nema previše problema sa sklapanjem ekipe pred ovaj susret. 

“Svi treniraju, ali nisu svi na 100 posto. Krstovski nije još registriran, kao ni Stanković. Škrijelj je počeo trenirati, kao i mali Šipovac. Ostali su na dispoziciji”.

Sarajevo jako dobro poznaje i očekuje pozitivan rezultat sa Koševa.

“Imaju puno promjena u ekipi. Trenera poznajem dobro, znam da je željan dokazivanja. Fanimo je taj koji nama radi uvijek probleme, prošli put je ovdje napravio vrhunski potez. Tu su Dupovac, Cmiljanić, Bodul, Đokanović. Pitanje je koliko su spremni. Analizirali smo ih, nadam se pozitivnom rezultatu”.

O rezultatima bh. klubova u Europi Jakirović je rekao:

“Bh. klubovi su pokazali da se mogu nositi sa jakim klubovima, Borac sa Clujom, Velež sa AEK-om. Zrinjski je eliminirao renomirane protivnike u prošlosti. Nadam se da ćemo u budućnosti još više dizati bh. koeficijent”.

Problem Zrinjskom napravila je odgoda utakmice sa Veležom prošlog vikenda.

“Ne znam koliko je regularna ta odgoda. Nitko se ne nada da će u 2. kolu biti odgođena utakmica. Svako malo se traži neka odgoda, što nije slučaj u regiji i u Europi, igra se svaka tri dana. Mi smo pokušali ostati u nekom ritmu”.

Sutrašnji susret na Koševu igra se od 21 sat.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!