Novara je prošle sezone igrala u Seriji C gdje je završila na 11. mjestu, te su ih tri boda dijelila od plasmana u doigravanje za Seriju B.

Loše vijesti za navijače ovog kluba tu nisu stale jer Novara zbog problema s porezom nije dobila licencu za Seriju C i sljedeće sezone će najvjerojatnije igrati u Seriji D.

Zbog toga će većina igrača dobiti slobodne papire i moći će tražiti novi klub, a kako doznaje portal Jabuka.tv među njima je i Ante Hrkać koji je prošle godine iz Širokog prešao u Novaru.

Iskustvo u Italiji mi nije bilo baš najljepše, zadnji trening pred sezonu imao sam jako neugodnu ozljedu zgloba, odnosno pukao mi je ligament. Poslije toga prebolio sam koronu koja me odvojila od terena više od mjesec dana. Ipak, što se tiče mog sad već bivšeg kluba Novare, imam samo riječi hvale. Velik je klub u Italiji, organizacija je stvarno na vrhunskoj razini, a između ostalog tu su nekad igrali mnogi sjajni igrači koji su danas članovi najboljih svjetskih i europskih klubova.

Zbog toga mi je jako žao što se ovo sve događa, jer ovaj klub zaslužuje puno više od ovoga. Prije sezone svaki klub mora imati financijsku stabilnost i to službeno dostaviti savezu. Kod nas nije bilo nikakvih takvih problema, ali koliko sam upućen, problem je u nekoj vrsti poreza pa je zbog toga klub ostao bez licence, kazao je Hrkać za portal Jabuka.tv.

Na pitanje što dalje i postoji li mogućnost povratka u NK Široki Brijeg, Hrkać kaže:

Za daljnje planove čekao sam prvo da se razriješi situacija u klubu i da svi postanemo slobodni igrači pa ću vidjeti što je najbolje za mene. Svakako, ne otklanjam ni mogućnost povratka u moj Široki Brijeg. Imali smo neke kontakte i vidjet ćemo u idućim danima što će biti, dodao je Hrkać za naš portal.

(www.jabuka.tv)

error: Content is protected !!