Nažalost, trinaesti dan Olimpijskih igara nije bio uspješan za hrvatske sportaše. Hrvatski vaterpolisti nisu se uspjeli plasirati u polufinale, što je možda i najveće razočarenje dana jer smo hrvatske vaterpoliste , baš kao što ih i na sva velika svjetska natjecanja šaljemo, očekivali s medaljom. Očekivali smo ih u polufinalu, no Mađari su bili prejaki.

– Zalog koji su nam ostavili hrvatski vaterpolisti je velik, očekivali smo puno od ove reprezentacije. Nadali smo se i vjerovali da mogu ići čak i do kraja. Trenutno moramo priznati, ovo je naša realnost, rekao je stručni komentator HTV-a i bivši reprezentativac David Burburan za HTV-ovu emisiju (N)ippon, dodavši da je početak utakmice bio relativno dobar, a pali smo na kraju. Vaterpolistima poručuje: “Glavu gore, za nas ste heroji za sve ono što ste napravili”.

Hrvatski vaterpolo naviknuo nas je, kaže, na velika dostignuća, što je velika odgovornost i pritisak za reprezentaciju.

– Hrvatska je imala vrlo trnovit put do Olimpijade. To je nešto što dosta troši igrače na psihološkom, emocionalnom i energetskom dijelu. Kvalifikacije u Rotterdamu su izvukle zadnji atom snage, 15 peteraca, i zadnji peterac Kastavca našeg Vrlića odveo nas je na Olimpijske igre. I to je nešto što je pred turnir, još s utakmicama koje oni imaju u svojim klubovima, dosta zahtjevno, rekao je.

Turnir nam je, nastavlja, pokazao dvije krajnosti.

– Protiv Australije smo bili stvarno loši, jako malo segmenata nam je funkcioniralo, da bi u odlučujućim utakmicama protiv Srbije, pogotovo Crne Gore, odigrali fenomenalno. Srbija, vidjet ćete, to je ekipa koja sigurno ide u finale, rekao je.

 Komentirao je i prvo ime utakmice sa sedam pogodaka – Manhercza.

– Mađarska reprezentacija ima neke zvijezde, neke najbolje igrače, a Manhercz nije definitivno među najboljim igračima te reprezentacije. Vidjeli smo početak gdje je puštala obrana, ali u jednoj stvari sam bio zadovoljan, bili su pokriveni Varga – njihov najjači igrač, i bili su pokriveni ljevaci, od kuda prijeti najveća opasnost, rekao je između ostalog. Mađarska reprezentacija “pršti” dobrim plivačima, odličnim šuterima, ustvrdio je također.

Hrvatska je imala pripremne utakmice protiv Mađara.

– Mi smo se pripremali za ovu utakmicu i jako dobro znamo otkuda nam prijete opasnosti, kaže Burburan, podsjetivši da je Hrvatska u Šibeniku dobila Mađare, kao i u Budimpešti na turniru.

– Po meni je falila naša kontra, zaključio je. Za (N)ippon je komentirao nekoliko situacija u kojima su hrvatski igrači danas pogriješiti, o čemu je riječ pogledajte na našoj platformi HRTi.

Mađarsku i Srbiju vidi u finalu.

– Uvijek kažem da nemam čarobnu kuglu što se tiče hrvatske reprezentacije, tu mi je uvijek teško govoriti. Ali što se tiče ovog polufinala i ovih prolaza, neke posebne energije koje nose te momčadi i igrača, mislim da su to Mađarska i Srbija, rekao je.

Izvor.hrt.hr

error: Content is protected !!