Hrvatska vaterpolska reprezentacija na Olimpijskim igrama poražena je od Mađarske u četvrtfinalu te će razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta.

Izbornik Ivica Tucak bio je utučen zbog ispadanja u četvrtfinalu i dan nakon poraza.

– Izuzetno mi je žao i tužni smo što nismo ostvarili naš cilj i ušli u borbu za medalje. Međutim, moramo biti svjesni da smo izgubili od protivnika koji je jučer bio bolji od nas. Izgubili od protivnika koji je svjetska velesila u utakmici koja je mogla otići i na našu stranu, nekoliko odbijenih lopti, nekoliko naših promašenih zicera, neopreznih golova. Sve je to na kraju rezultiralo da je Mađarska zasluženo pobijedila, čestitam im na tomu. Izgubili smo od velikog i jakog protivnika. Da nam je netko rekao prije natjecanja da ćemo biti drugi u našoj skupini i ići na treću ekipu, to bi svi potpisali. Nažalost po nas, ta treća je bila Mađarska, favorit te druge grupe. I tako je, kako je. Ostaje veliki žal jer znamo koliko smo truda i energije uložili u ovo. Živjeli smo za ovo. Nije bilo idealno, rekao je Tucak.

Hrvatska će sutra u 7 sati po srednjoeuropskom vremenu igrati protiv Crne Gore.  

– Smisao svega toga ne vidim. Mi smo jedini kolektivni sport koji to igra, od petog do osmog mjesta. Nažalost, pravila su takva. Imamo dužnost svih nas je da odradimo to do kraja. Pokušat ćemo zatvorit turnir na najbolji način. Dužnost je da damo maksimum. Nalazimo se u teškoj situaciji, ali trebamo odigrati do kraja, zaključio je Tucak.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!