Fenomenalni HŠK Zrinjski je večeras, prvi put pred domaćom publikom u službenoj utakmici nakon godinu i pol pokazao svu svoju snagu demoliravši sarajevski Željezničar rezultatom 3:0 u utakmici 4. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine a po prikazanoj igri pobjeda Mostaraca mogla je biti izražena i mnogo većom razlikom. 

Od samog početka radilo se o klasičnoj igri mačke i miša u kojoj su Plemići bili superiorni o čemu najbolje govori zastrašujuća statistika prvog poluvremena koja kaže da je Zrinjski imao 80% vremena loptu u svom posjedu i u prvih 45 minuta uputio nestvarnih 18 udaraca ka golu gostiju. Potrošili bi previše rečenica nabrajajući sve prigode Plemića u prvom dijelu, na kraju je važno spomenuti da je golman Sarajlija Bender poslije neviđene streljane kapitulirao tek u 35. minuti kada je nakon lijepe akcije dva mlada igrača Zrinjskog Bašića i Savića ovaj drugi poentirao i doveo svoj tim u više nego zasluženo vodstvo.

2-2021-08-07-22-59-49-zrinjski2.jpg

Šest minuta kasnije zabio je i Bilbija nakon krasne lopte Bekića i sa samo 2:0 se otišlo na veliki odmor jer, ruku na srce, Željo je bio zreo za 5,6 golova u mreži već na poluvremenu. I u nastavku loptu je imao Zrinjski, no nije stvarao onoliko šansi kao u prvih 45 minuta. Treći gol za Plemiće a svoj drugi postigao je Nemanja Bilbija u 57. minuti kada su Bekić i on odigrali skoro identičnu akciju kao u 41. minuti kada je sjajni Banjalučanin zabio svoj prvi pogodak.

Grijeh bi bio ne spomenuti situaciju iz 73. minute kada je bivši igrač Zrinjskog Bekrić s oko 25 metara krasnim udarcem pogodio prečku domaćeg gola. 

Na kraju ovog susreta možemo samo konstatirati da je Željezničar sjajno prošao sa samo tri pogotka u svojoj mreži jer da su domaći strijelci bili raspoloženiji Sarajlije bi doživjele potpuni potop pod Bijelim Brijegom. Navijači Zrinjskog mogu biti zadovoljni jer Plemići na početku sezone izgledaju zaista sjajno. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!