Hrvatska prvi put ima europsku prvakinju u tenisu u konkurenciji do 18 godina. Riječ je o Antoniji Ružić, mladoj tenisačici iz međimurskog naselja Orehovice, djevojci koja je prije tri godine proglašena i najboljom europskom tenisačicom u konkurenciji do 16 godina.

Antonia je prva Hrvatica s europskom krunom u singlu i pridružila se velikim teniskim imenima koja su u prošlosti osvajala ovaj turnir – od Lendla Moye u muškoj do Kurnjikove Martinez u ženskoj konkurenciji.

– Bilo je puno žrtvovanja, i tenisa i  škole, prijatelja i izlazaka, ali mislim da se na kraju sve isplatilo i došlo na svoje. Super je osjećaj, ali ide se dalje, ne staje se i vjerujem da će biti još puno toga u budućnosti, rekla je Antonia Ružić.

Antonia je iznimno talentirana, radišna i uporna djevojka.

– Antonia je vrijedna cura koja predano radi već 13-14 godina, svakodnevno trenira i mislim da je to ključni razlog za ovaj uspjeh, kaže Antonijin trener Tomislav Hublin.

Otac je bio uspješan sportaš, stariji brat Leon osvojio je državno prvenstvo u gimnastici, mlađa sestra Lea također je odlična gimnastičarka.

– Dan mi se sastoji od vožnje na treninge, dolaske i odlaske. Ako imaš takav nekakav projekt, moraš živjeti za to, cijela obitelj i sestra i brat i majka stvarno smo puno uz nju i dajemo joj punu podršku, rekao je Antonijin otac Alen Ružić.

Na Tonkine uspjehe posebno su ponosni u čakovečkom Teniskom klubu “Franjo Punčec” čija je članica.

– To je jedan od najvećih uspjeha kako kluba tako i juniorskog tenisa u Hrvatskoj. Antoniji je to potvrda da je na dobrom putu i da se može nositi s najboljima na svijetu, izjavio je Josip Sabolek, predsjednik TK “Franjo Punčec”.

– Ja bih kao i svaki tenisač željela biti broj jedan i osvojiti Grand Slam, ali korak po korak, Top 100 je dobar cilj, a dalje ćemo vidjeti, izjavila je europska prvakinja Antonia Ružić, koju sljedeće nedjelje čeka novi izazov – austrijski profesionalni turnir s nagradom od 15 tisuća dolara.

Izvor.hrt.hr

error: Content is protected !!