U derbiju začelja 5. kola 1. HNL-a nogometaši Šibenika kao domaćini su slavili protiv Hrvatskog dragovoljca s uvjerljivih 6:2.

Po dva pogotka za domaću momčad zabili su Stipe Bačelić-Grgić (52, 86) i Antonio Marin (58, 90+2), a po jedan Ivan Delić (1) i Marin Jakoliš (61).

Strijelci za Hrvatski dragovoljac biil su Vinko Petković (34) i Tomislav Štrkalj (45+2).

U dvoboju dvije zadnje momčadi lige sa osam golova i punom preokreta, Šibenčani su došli do prve pobjede, a povratnik u prvoligaško društvo Hrvatski dragovoljac još je bez osvojenog boda. Domaćini su pobjedu osigurali preokretom kada su u samo devet minuta drugog dijela s 1:2 došli na 4:2.

Šibenčani su poveli već u prvoj minuti kada je Rak dugom loptom pronašao Delića, koji preciznim udarcem pogađa suprotni kut gostujućeg vratara. U 34. minuti Petković pogađa za izjednačenje, a Dragovoljac je posve preokrenuo rezultat u sudačkoj nadoknadi prvog dijela pogotkom glavom Štrkalja nakon kornera.

Na početku drugog dijela Stipe Bačelić-Grgić je iskoristio neoprezno postavljanje gostujućih braniša, zaobišao i vratara, te izjednačio na 2:2.  Šibenčani su potom u 58. i 61. minuti zabili još dva gola preko Marina i Jakoliša., a u samoj završnici još dva zahvaljujući Bačelić-Grgiću i Marinu.

Šibenik je ovom pobjedom preskočio Istru 1961 na osmom mjestu i sada ima četiri boda, bod više uz utakmicu više od Puljana, a Hrvatski dragovoljac je ostao posljednji bez bodova iz pet odigranih utakmica.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!