Tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci za osobe s invaliditetom održan je u Kninu. Naporno se trenira cijele godine, a dobri rezultati ne izostaju. Hrvatska liga ima 250 sportaša u sjedećoj odbojci koji u svojim klubovima nižu uspjehe na natjecanjima.

Šest ekipa iz različitih dijelova Hrvatske stiglo je u Knin. Covid je učinio svoje pa se na početak turnira u povodu Oluje čekalo pune dvije godine.

– Uvijek je lijepo biti pozvan i sudjelovati u bilo kojem turniru pogotovo koji obilježavaju nekakve događaje. Pošto smo mi sami nastradali u Domovinskom ratu znamo kako je to i koliko je bitan povratak svojoj kući, rekao je Mario Orkić, Klub sjedeće odbojke Vukovar.

A vratili su se Kninjani okrunjeni zlatom s nedavno održanog državnog natjecanja. I postali prvi seniorski prvaci ekipnog sporta u Zvonimirovu gradu.

– Za nas jedan fenomenalan uspjeh. Bili smo vice prvaci kupa već 2-3 puta čak i prošle godine, međutim osvojiti prvenstvo posebna je draž, kaže Damir Banić, Odbojkaški klub invalida Split.

Do vrha ih dovode naporni treninzi. Sjedeća odbojka zahtjevan je sport, a pravila – mnogo.

Međutim, ovaj sport u Hrvatskoj postaje sve više prepoznatljiv i sve više osoba s invaliditetom se odlučuje upravo za njega.

– U početku kad sam nastradala, ostala sam bez noge, nisam nigdje niti išla. Na kraju sam dobila jedan poziv, želim li trenirati i svidjelo mi se, kaže Romana Bulj, Odbojkaški klub invalida Split.

A kad nakon napornih treninga dođu i vrhunski rezultati – sav trud, kažu, itekako se isplati.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!