– Osjećaj? Nije baš neki osjećaj. Nemam riječi. Pod dojmom sam još uvijek. Ipak je ovaj poraz bio koji nas je dotukao na kraju, rekao je Ivan Barbić nakon što je Hrvatska osvojila srebrnu medalju na europskom kadetskom prvenstvu koje su zajednički organizirali Varaždin i Koprivnica.

Njemačka je pobijedila Hrvatsku 20:34 i tako stigla do svog trećeg naslova europskih kadetskih prvaka. Hrvatskoj je to treća medalja toga sjaja, uz dva zlata. Bronca je pripala Španjolskoj koja je s 37:28 pobijedila Sloveniju.

– Sigurno veliko zajedništvo koje nas je krasilo tijekom cijeloga turnira. Igrali smo dobar rukomet. Na kraju u finalu je nestalo snage, prevelika želja možda. Nestalo je koncentracije, pali smo, ali ja mogu reći da ćemo se sigurno vratiti još jači, rekao je Matej Mandić.

– Danas nismo nikako uspjeli, Nijemci su danas bili bolji u svakom segmentu rukometne igre i zasluženo su odnijeli naslov prvaka Europe. Mi možemo biti jako sretni i jako ponosni na sve dečke. Ostavili smo iza sebe svjetske velesile u rukometu, istaknuo je izbornik kadeta Krešo Ivanković.

Izabrana je idealna postava prvenstva, najbolji obrambeni igrač, najbolji strijelac te najkorisniji igrač, tzv. MVP, cijelog natjecanja. U idealnoj su postavi dva Hrvata. Najbolje lijevo krilo je Ivan Barbić, a najbolji obrambeni igrač je Mislav Obradović.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!