Trudnica stara 31 godinu iz Vlasotinca preminula je od koronavirusa u bolnici u Kruševcu. Nesretna žena bila je u sedmom mjesecu trudnoće.

Vlasotičanka je primljena u bolnicu u Leskovcu sa simptomima bolesti.

2. kolovoza prevezena je u covid-bolnicu u Kruševcu, gdje je poslije višednevne borbe s koronavirusom izgubila bitku.

Sahranjena je u subotu na Vlasotinačkom groblju. Iza sebe je ostavila dvoje djece i supruga. Rodom je iz Medveđe, mjesta na jugoistoku Srbije, piše Mondo.

Da je žena preminula u sedmom mjesecu trudnoće za Kurir je potvrđeno i iz UKC-a Niš.

“Trećerotkinja, koja je bila 1990. godište, primljena je u covid-bolnicu u Kruševcu u izuzetno teškom stanju 2. kolovoza. Postupno su se pogoršavali svi parametri – padala je saturacija, rasli su parametri zapaljenja, leukociti i sve redom je bivalo sve gore, pa je na kraju priključena i na respirator. Čak smo slali i ekipu ginekologa iz Niša, iako i u bolnici u Kruševcu radi ginekolog, i oni su konstatirali u da ne postoji nikakva mogućnost da pokušaju porođaj”, priopćili su iz UKC-a Niš.

U NIŠU NJEGA KAO U NEW YORKU

Liječnici su se za život trudnice borili 18 dana.

“Učinili smo sve što smo mogli, mnogi kod nas dođu prilično kasno i to zaista utječe i na to koliko će njih preživjeti. Po protokolu, i to 11. verziji koja je u Srbiji, dajemo najbolju i najskuplju terapiju, kakva se daje i svuda u svijetu. Pacijenti i u New Yorku i kod nas dobivaju iste lijekove”, istaknuli su u UKC Niš.

Direktor Opće bolnice Leskovac dr. Nebojša Dimitrijević potvrdio je da je ta trudnica prošla kroz njihovu bolnicu.

“Bila je samo u ambulanti jer je dežurna ekipa vidjela da je u jako lošem stanju i poslali su je odmah u covid-bolnicu u Kruševcu”, rekao je dr. Dimitrijević, a piše Mondo.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!