Nakon višemjesečnog čekanja i golemih frustracija zbog nemogućnosti dogovaranja iduće borbe, Filip Hrgović 10. rujna konačno se vraća u ring, 10 mjeseci nakon posljednje borbe protiv Rydella Bookera, a protivnik će mu biti crnogorski teškaš Marko Radonjić.

Borba će se održati u austrijskom Klagenfurtu na stadionu Wörthersee, na kojem je hrvatska nogometna reprezentacija na Euru 2008. pobijedila Njemačku i Poljsku. Klagenfurt je samo 227 km udaljen od Zagreba, pa će ova borba biti rijetka prilika da najbolje rangiranog hrvatskog borca njegovi domaći navijači pogledaju uživo.

Dan nakon što je objavljena borba, Hrgović je prokomentirao svojeg idućeg protivnika, koji je svaku od dosadašnje 22 profesionalne borbe dobio nokautom, ali nikad se nije borio s protivnikom blizu Filipove klase.

“Ova godina nije bila bajna, ne ponovila se, bilo je puno komplikacija oko dogovaranje te borbe, to se prolongira još od trećeg mjeseca, stvarno sam sretan što je konačno dogovorena i što smo našli protivnika i što se vraćam u akciju”, rekao je Hrgović za početak.

Naglasio je da mu je Radonjić protivnik po mjeri za ovu fazu karijere iako je potpuno jasno da Hrgović u njoj može puno više izgubiti.

“Protivnik je dobar, ima dobru profesionalnu karijeru iza sebe, dobar profesionalni skor i svakako nije za podcijeniti. Mislim da je dobar protivnik za ovu fazu karijere i za ovako dugu stanku od skoro godinu dana. On je kontragard, a uvijek je nezgodno boksati s kontrašima, nema ih puno. Moram se paziti njegove lijeve, zadnje ruke. Mislim da sam kvalitetniji borac i da moram pružiti svoj najbolji boks i ne bi trebalo biti problema, ali protivnik svakako nije za podcijeniti”, analizirao je Hrgović.

Osvrnuo se i na borbu između youtubera Jakea Paula i bivšeg UFC-ova prvaka Tyrona Woodleyja, koja će se održati ovog vikenda.

“Ne pratim baš te celebrity okršaje, više me zanima pravi boks. Dobro je to za boks, dobro je da se priča o boksu, dobro je da ljudi žele boksati, ali ne zanima me to previše. Mislim da je Woodley svakako u prednosti jer je ipak bio profesionalni sportaš i bori se protiv dečka koji se nikad nije bavio nekim ozbiljnim sportom”, smatra Hrgović iako je Paul prekidom pobijedio sva tri dosadašnja protivnika.

Paul je tvrdio da je njegova prethodna borba s Benom Askrenom generirala 60 milijuna dolara, pa se s pravom postavlja pitanje bi li se Hrgović okušao u takvome meču, s obzirom na mogućnost izvanredne zarade.

“Ne znam, uopće me ne zanima taj smjer i ne želim biti klaun, o kolikoj god lovi se radilo. Ne zanima me to trenutno, želim biti svjetski prvak, boriti se s pravim borcima, a o tome ne razmišljam. Novac je sigurno jedan od motiva zbog kojih sam u boksu, ali nije glavni motiv”, pojasnio je.

Za kraj je pozvao navijače iz Hrvatske da dođu u Klagenfurt u što većem broju jer će to biti rijetka prilika da uživo vide “budućeg svjetskog prvaka iz Hrvatske”.

“Klagenfurt je stvarno blizu i izvrsna je prilika za sve hrvatske fanove koji me žele gledati uživo i podržati budućeg svjetskog prvaka iz Hrvatske. Posljednjih nekoliko borbi sam imao u Americi, vjerojatno ću i nekoliko sljedećih i tko zna kad će opet biti prilika da je borba ovako blizu Hrvatske. Nadam se da će biti puno Hrvata, ne samo iz Hrvatske nego i iz Austrije, Njemačke, dijaspore… Veselim se pravom hrvatskom navijanju”, zaključio je Hrgović.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!