Često se kaže da je “bolje ikad nego nikad ” i vjerojatno ne postoji izraz koji bolje obuhvaća i predstavlja parabolu o Junioru Messiasu, novom pojačanju Milana.

Messias je u Milan došao posljednjeg dana prijelaznog roka za 10 milijuna eura. Lovili su Rossoneri na toj poziciji zvučnija imena, na kraju ipak doveli brazilskog nogometaša iz Crotonea.

Messias ima 30 godina i mnogi će možda tek danas prvi put čuti za njega. Rođen je u Belo Horizonteu, ali je prije 10 godina stigao u Italiju iz svog rodnog Brazila. I tu počinje jedna luda priča.

Počeo je raditi kao dostavljač pizze, a usput je igrao za jedan lokalni, amaterski klub. 2015. godine je započeo seniorsku karijeru, da bi se njegov tim Gozzano u sezoni 2017/18 plasirao u Seriju C. On je potom prešao u Crotone, za koji debitirau Seriji B 2019. godine.

Ovog ljeta mu se eto iznenada ukazala šansa da obuče dres slavnog Milana i da zaigra Ligu prvaka.

Poput mnogih zemljaka, od malena je bio strastveni fanatik prema nogometu, uživao igrajući se na ulici s prijateljima, ne sluteći da će jednog dana biti član kluba kao što je Milan.

Njegov zaštitni znak je dribling, pa je prošle sezone bio u samom vrhu igrača Serije A po broju uspješnih driblinga. Njegov bivši trener iz Crotonea Giovanni Stroppa je rekao da je “Messias netko za koga ne postoje granice”.

Kako god se sve ovo s njim i Milanom završi, jedno je sigurno: Brazilac je netko tko nikada nije odustajao od svojih snova.

izvor: sportsport.ba

error: Content is protected !!