Hrvatska nogometna reprezentacija igra večeras protiv Rusije od 20.45 sati u Moskvi na stadionu Lužnjiki prvu od triju rujanskih kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. To je dvoboj koji bi mogao biti odlučujući za prvo mjesto u skupini.

Vatreni će biti bez kapetana Luke Modrića koji će preskočiti i sljedeće gostovanje u Slovačkoj 4. rujna. U Moskvi nema ni Ante Budimira.  

– Ove tri utakmice su najteži dio ovog ciklusa, najprije smo usmjereni na Rusiju, a poslije ćemo razmišljati o Slovačkoj i Sloveniji. Iskreno, Rusija nam je najveći konkurent za prvo mjesto u skupini, rekao je jučer izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije.

Hrvatska nakon tri kola ima šest bodova, izgubila je na početku kvalifikacija od Slovenije, a zatim svladala Cipar i Maltu. Rusija ima isti učinak, a poraz je upisala od Slovačke, dok je pobijedila Maltu i Sloveniju.

– Imam lijepe uspomene iz Rusije, s reprezentacijom iz 2018. godine, a s Dinamom protiv moskovskog CSKA i Krasnodara. Nadam se da ću nastaviti niz dobrih rezultata u Rusiji, najavio je susret reprezentativni vratar Dominik Livaković.

Osim Rusije, Hrvatsku čekaju još dvoboji sa Slovačkom (4. rujna) u Bratislavi i sa Slovenijom (7. rujna) u Splitu.

Hrvatska i Rusija odigrale su četiri puta, dva puta su remizirale u kvalifikacijama za Euro 2008. godine, Vatreni su jednom pobijedili u prijateljskom dvoboju, a i slavili su nakon jedanaesteraca 2018. godine na SP-u.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!