Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa jučer je na Košarkaškom igralištu kluba Zamet uveličao promociju nagrađivanog dokumentarca “Rađa – from Split to Hall of fame”.

Nakon projekcije, humanitarna udruga Koga briga upriličila je aukciju Rađinog dresa Jugoplastike s brojem 14.

Na primjedbu da je film prije svega o košarci, a da ima premalo osobnih momenata, Rađa je rekao: – Od preko 300 sati materijala bilo je teško izabrati, ali cilj je bio prikazati košarkašku karijeru. Da smo zašli dublje u privatni život, di bi to stalo…

Priča prati put dječaka iz skromne radničke obitelji do glamuroznog ulaska u Hall of Fame, a Dino kaže da mu to nikad nije palo na pamet.

– Igrao sam košarku iz ljubavi i htio sam pobjeđivati, biti najbolji, sve što je kasnije došlo, došlo je samo po sebi, dodao je poznati košarkaš.

Nije se mogla izbjeći ni vječna dilemu fanova –  Kukoč ili Rađa? Dino je rekao za Radio Rijeku da rivalstva nikad nije ni bilo te da su oni oduvijek bili prijatelji i da će to uvijek i biti.

– Bio sam ponosan na njegove uspjehe, vjerujem da je i on bio na moje…

Pojedinci su istaknuli da je pomalo tužno gledati snimke velikih košarkaških uspjeha imajući na umu sadašnje stanje u hrvatskoj košarci.

S time se slaže i Rađa koji je zaključio da je teško u tri rečenice objasniti zašto je tome tako, ali da je puno razloga.

– Traži se uspjeh na brzinu, preskaču se stepenice, ne radi se kako treba, previše je stranih igrača, ma moglo bi se o tome pričati satima, kazao je Dino.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!